DIY pompoen voederbak

DIY pompoen2Vorige week aten we een heerlijke pompoenschotel. Maar in plaats van de hele pompoen in stukken te hakken, heb ik hem voorzichtig uitgelepeld. Want ik wilde graag deze leuke voederbak maken. Ik zit nu voor het raam en wacht geduldig op de vogels die komen gaan. Want wie wil er nu niet uit zo’n leuke voederbak eten?

Op Aha!, de site van VRT, staat een filmpje met goede uitleg hoe je de voederbak moet maken. Hieronder lees je de beschrijving.

DIY pompoen voederbak in 7 stappen

Nodig: een pompoen, vogelzaad, een scherp mes, een lepel, een schroevendraaier en een stokje of takje.

How to:

  1. Snijd de bovenkant van je pompoen open. Als je de pompoen hoog uitsnijdt, zullen vogels moeilijker bij het zaad kunnen, maar zal er ook minder met de wind verloren gaan.
  2. Lepel de pompoen uit, zorg ervoor dat al het vruchtvlees weg is.
  3. Maak vier gaatjes op gelijke hoogte. Kerf eerst met een scherp mes voorzichtig een puntje, gebruik vervolgens een schroevendraaier om door de schil te boren.
  4. Pak enkele stevige stukken touw en steek ze door de gaatjes. Maak daarna een dubbele knoop om ze goed aan de pompoen vast te maken.
  5. Maak een rustplekje voor de vogels. Maak iets lager in je pompoen twee nieuwe gaten en steek er een stokje of takje door.
  6. Doe wat vogelzaad in de pompoen…
  7. …en hang hem op!
Be Sociable, Share!

2 Comments on “DIY pompoen voederbak”

  1. Pingback: Help boer Luring en koop een pukkelpompoen - elkedaggroener.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *