Mijn top 5: duurzame bloggers

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan? Van wie leer ik elke keer weer? Om wie kan ik verschrikkelijk lachen? Wie schrijft zo herkenbaar?  Ik heb een paar favoriete duurzame bloggers onder mijn toetsen zitten wiens verhalen ik elke keer weer verslind. Ik deel ze graag met je in mijn Top 5!

Koken met Kropotkin

Bert is zo heerlijk no-nonsense. Wonend midden in de provincie Groningen, zit hij volgens mij elke dag met zijn handen in de klei. Bert houdt van doe het zelf en van eten, en dat maakt zijn blog elke keer weer verrassend. Hij weet alles van tomaten en het roken van vis, maar bouwt even handig een kippenhok met een groen dak: cradle-to-cradle, circulair en ecologisch.

 

Diana’s mooie moestuin

Op Diana ben ik stiekem jaloers. Als ik haar blogs lees heb ik het gevoel dat ze enorm bescheiden is. Maar ooh wat weet zij veel van tuinieren! En ze kan nog mooi fotograferen ook. En naar het schijnt ook lekker koken. Samen met haar man Ruud onderhoud ze al jaren een volkstuin waarin de lekkerste groente en mooiste bloemen groeien. Ze neemt je mee op haar reis van succes en mislukking. Maar vooral geeft ze heel informatie. Haar verhalen zijn best lang, maar afhaken zal ik niet snel doen. En als ik iets moet weten over tomaten, rode bieten of raapsteeltjes, dan zoek ik eerst in haar enorme archief.

 

Dailygreenspiration

Katja verruilde vorig jaar de grote stad voor een boerderij in Drenthe. Ze kan mooi fotograferen, en verzamelt tijdens wandelingen van alles om haar heen en maakt er een kunstwerkje van. Katja’s missie is om alle groenliefhebbers met elkaar te verbinden. Ze schrijft over waar je ‘groen’ kunt vinden: in een tuin, een stad of in een natuurgebied. Ver weg of lekker dichtbij huis. Ik voel me verbonden.

 

Blog.natuurlijkemoestuin

Onze moestuin is gebaseerd op de principes van permacultuur. En in die zin kan ik niet zonder Frank Anrijs. Deze Belgische vader van 3 kreeg tuinieren met de paplepel binnen. Of het nu gaat om het maken van een composthoop, over het geven van water in tijden van droogte, of waarom we eigen slakken in de tuin hebben? Hij leert mij de achtergrond van natuurlijk tuinieren: Tuinieren met de natuur mee, niet tegen de natuur in.

 

Moeders minimalisme

Belangrijk onderdeel van mijn duurzame leven is een minimalistisch leven. Minder spullen zorgen immers voor een kleinere footprint op aarde. En daarnaast geeft het ook nog eens ruimte in mijn hoofd. Of ik nu de badkamer, zolder of voorraadkast wil minimaliseren, of een kleinere koffer mee wil op vakantie, Dieuwke inspireert me de hele weg. Als zijj me niet kan overtuigen van het nut van een minimalistisch leven, dan weet ik niet wie wel.

Lees verder:

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *