Gratis online magazine: groen huishouden

Alsjeblieft! Een online magazine vol duurzame tips over het huishouden. Speciaal voor jou gemaakt. En helemaal gratis! Dus download hem snel.

Je huis schoonmaken is niet voor iedereen de meest fijne klus. Sommige doen elke dag iets, anderen elke week wat meer, en nog weer anderen elke maand best wel veel. En dan heb je nog de die hards die jaarlijks echt de handen uit de mouwen steken voor de Grote Schoonmaak. Dat laatste is niet meer echt van deze tijd. Toch is de lente het moment dat de meesten van ons de kriebels krijgen en het huis aan kant willen hebben. En ja, ik ook.

Grote Schoonmaak

Als vroeger de Grote Schoonmaak eraan kwam werd het hele huis van binnen en buiten schoongemaakt. Het bed ging opzij en de sprei werd gewassen. De tegeltjes achter de schoorsteen werden geboend en de meubels gingen aan de kant. Geen hoekje werd overgeslagen. Schoonmaken gebeurde met groene zeep, ammoniak en terpentine. Tja, en hoewel ik hou van ‘vroeger’, zijn deze laatste twee middeltjes toch echt van mijn lijstje schoonmaakmiddelen geschrapt. Net als de rest van de reguliere schoonmaakproducten eigenlijk. Want ze bevatten vaak chemische stoffen die niet goed zijn voor onze gezondheid en het milieu. Zo bevatten raamglansmiddelen vaak ammoniak, allesreinigers chemische oplosmiddelen en zijn de meeste schoonmaakmiddelen voorzien van geur en kleurstoffen.

Maak het zelf!

Ik ben van het zelf maken. Met een paar simpele ingrediënten maak ik regelmatig mijn hele huis schoon. Ik meng, ik rasp, ik schud. Het is niet alleen leuk om te doen, het scheelt ook nog eens enorm in de portemonnee.

Met deze nieuwe online magazine van Elkedaggroener.nl wil ik je inspireren tot het maken van duurzame keuzes in je schoonmaakproces. Of dat nu een keer per maand is of elke dag, dat laat ik aan jou.

Veel leesplezier!

Download Groen Huishouden

 

Be Sociable, Share!

2 Comments on “Gratis online magazine: groen huishouden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *