Oesterzwammen op tilt

Toen we vorige week een weekendje naar Zeeland gingen, besloten onze oesterzwammen een eindsprint in te zetten. Van 0 naar 100 in twee dagen. Op vrijdag was er nog niks te zien, op maandag konden we ze al bijna oogsten.

Ik liet ze nog even staan, omdat ik had gelezen dat de hoedjes nog omhoog gaan krullen. Maar een dag later sneed ik ze toch maar af: ze zagen er wat verschrompeld uit. Blijkbaar hebben ze in deze periode nog wel wat vocht nodig.

Ze smaakten gelukkig nog heerlijk. En het was net genoeg voor 2 personen. Dat komt goed uit, want dochterlief blieft nog geen paddenstoelen. Ik bakte de oesterzwammen 5 minuten in een pan met een beetje olie en een uitje. En serveerde het bij een heerlijke zomerse stamppot met doperwten en munt. Gevonden op de site van Veganchallenge.nl.

Stamppot met doperwt en munt

  •   1 kilogram aardappels (kruimig
      zout
  •   1 pak tuinerwten (diepvries) (450 gram)
  •   1 bosje verse munt (à 15 gram)
  •   100 milliliter amandel-, rijst- of sojamelk
  •   2 eetlepels olijfolie
  •   (versgemalen) peper

Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in 20 minuten gaar. In een aparte pan verhit je de doperwten. Hak de muntblaadjes fijn (bewaar eventueel wat voor de garnering). Giet de aardappels en erwten af. Voeg amandelmelk en olijfolie toe aan de aardappels en maak er met de pureestamper een fijne puree van. Schep doperwten en munt erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Ondertussen blijf ik de oesterzwammen koffiedik voeren. Ik verwacht namelijk nog een paar keer te kunnen oogsten. En daar verheug ik me nu al weer op.

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *