Download gratis kerstmagazine

Zoek je inspiratie voor een groene duurzame kerst? Download nu mijn gratis kerstmagazine.

Groene Kerst (95 downloads)

Op naar een duurzame kerst

 

Kerst staat voor de deur. Dagen van gezelligheid en samenzijn. Van cadeautjes en lekker eten. Ik ben dol op kerst, want het brengt een beetje licht in de donkere dagen.

Maar de laatste jaren zie ik kerst ook steeds meer als de dagen des overvloeds: van zoveel eten dat je bijna uit elkaar springt, van nog meer cadeaus waarvan je niet meer weet wat je er mee moet, en van een torenhoge energierekening. Met kerst pakken we echt flink uit. De gevolgen laten zich raden: voedselverspillingen en afvalhopen. Een vol huis en een lege portemonnee. Slaan we niet een beetje door?

Duurzame kerst

Sinds ik ben begonnen met mijn blog Elkedaggroener, ben ik me veel bewuster van duurzaam leven. En ik zag al snel dat ik niet de enige ben. Vooral met kerst hoor ik meer mensen om me heen die het allemaal een beetje veel van het goede vinden. Het mag wel wat minder: minder duur, minder intensief, minder milieubelastend.

Kleine ecologische voetafdruk

Dat betekent niet dat we met een kaarsje in een dikke wollen trui op de bank gaan zitten. Kerstvieren met een kleine ecologische voetafdruk kan zonder in te boeten op de versiering, verlichting en cadeaus. Een duurzame kerst waarbij gezelligheid, sfeer, samenzijn en bezinning voorop staan is niet heel moeilijk. Ik hoop dat ik je met deze kersteditie van Elkedaggroener kan inspireren om er samen een duurzame kerst van te maken.

Speciaal voor jullie: het groene kerstmagazine van Elkedaggroener. Download hem gratis en laat je inspireren.

 

Groene Kerst (95 downloads)  ⇐

4 Comments on “Download gratis kerstmagazine”

 1. Pingback: Op naar een groene kerst | Voetspot

 2. Waarom moeten we met Kerst zo ons best doen om het zo gezellig mogelijk te laten zijn?
  Ons voller dan vol eten. Het kan toch ook met minder.
  Is een bord stamppot dan niet lekker met kerst?
  Laten wij ons opfokken door alles wat ons met kerst aangeboden wordt.

  Wij eten en drinken normaal en wij vinden dat we daar door al in een bevoorrechte positie verkeren.
  Alles met mate en dan hebben we het nog heel erg goed.
  Zelfs dan kan het ook heel gezellig zijn.

  Goede feestdagen en een gelukkig 2018.

 3. Pingback: 10 tips voor een groene kerst - Voetspot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *