Suikervrije traktatie

Volgens mij was het 43 jaar geleden dat het ook zo warm was op 4 juli. Niet dat ik het nog weet, want ik kwam net kijken. Maar m’n moeder weet het nog goed, en elk jaar haalt zij samen met mijn vader, de herinneringen weer op. Ze weten het nog precies.

Vandaag is het dus weer zo’n warme dag. Niet echt geschikt voor een feestje, maar wellicht als we heel stil blijven zitten houden we het vol.

Om niet te lang in de keuken te hoeven staan, maar toch iets lekkers én suikervrij te kunnen bieden, eten we straks bij de koffie Healthy haverrepen. Sinds we kookboek van de Voedselzandloper in huis hebben, is het onze favoriet. Geen suiker, maar wel pindakaas en chocola en banaan. Laat deze combinatie nu echt smullen zijn…

Healthy haverrepen

(Uit Voedselzandloper kookboek)

Ingrediënten

*150 gr havermout
*50 gr pindakaas
*1 banaan
*1 ei
*50 gr hazelnoten
*60 gr pure chocola
*scheutje olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de havermout met de banaan, het ei, een scheutje olijfolie en de pindakaas. Hak de noten grof en meng ze door de havermout.

Leg in een ovenschaal van 20×20 een bakpapiertje en verdeel het mengsel over de schaal. Druk goed aan. Bak de haverrepen in ongeveer 30 minuten af. Laat ze vervolgens afkoelen.

Smelt de chocolade au bain-marie en smeer de chocolade met een mes over de haverrepen. Laat de chocolade uitharden en snijd de repen in 8 gelijke plakken.

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *