Beschrijving
Bokashi-starter zijn tarwe-zemelen met Effectieve Micro-organismen geactiveerd, die het fermentatie proces starten in de bokashi.
Extra informatie over Effectieve Micro-organismen
De Bokashi emmer waarin we keukenafval fermenteren is het eindproduct van jarenlang onderzoek van de Japanse professor Teruo Higa. Hij ontdekte dat goede bacteriën kunnen worden geactiveerd door het toedienen van Effectieve Micro-organismen. Daarmee neemt hij afstand van de gangbare landbouwtechnieken die erop zijn gebaseerd om met grote hoeveelheden chemicaliën schadelijke micro-organismen te doden. Met Effectieve Microorganismen heeft professor Higa ontdekt dat goede bacterien opleven en de schadelijke bacteriën onderdrukken. EM is gebaseerd op onderzoek en ervaring en wordt wereldwijd gebruikt in de professionele land- en tuinbouw.
Effectieve Micro-organismen zorgen voor evenwicht op het gebied van milieu, gezondheid en voedselvoorziening. EM is een samenstelling van diverse micro-organismen met iedere een specifieke taak. Het gaat ondermeer om gisten en melkzuurbacteriën. Ze komen allen voor in de vrije natuur. Bij EM draait alles om het activeren van de goede bacteriën, in plaats van het doden met chemicaliën zoals gebruikelijk is. In de Bokashi-starter is het hoofdbestanddeel tarwezemelen die zijn gefermenteerd met EM-Actief. Dat is te herkennen aan een zoetzure geur, te vergelijken met het gisten van wijn en bier.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.