Beschrijving
Baking soda, ook wel zuiveringszout, natriumbicarbonaat, mono-natriumcarbonaat of natriumwaterstofcarbonaat (NaHC03) genoemd, beschikt over talrijke ecologische eigenschappen en is niet duur. De toepassingen van baking soda zijn eindeloos. Je kan er talrijke producten door vervangen.
Toepassingen van baking soda:
- Werkt tegen ongewenste geurtjes – gebruik het eens onder je oksels of in je sportschoenen
- Schuurt – niet alleen voor je gootsteen, maar ook voor in een scrub
- Bleekt – handig voor de witte was of het poetsen van je tanden
- Verfrist – om je matras eens op te frissen of een frisse adem
- Verlicht – bij jeuk van waterpokken of pijn van een insectensteek
- Maakt langer houdbaar – bloemen blijven langer mooi met baking soda in het water
- Ontvet – handig voor het schoonmaken van je oven en bakvormen of het verwijderen van stickers
- Laat rijzen – dus te gebruiken in taarten en cakes.
Voor gebruik in gerechten geldt: baking soda geeft een iets wrange smaak aan je gebak. Om dit te voorkomen, moet je een zuur of een zuurhoudend product in je gebak verwerken (bijv. citroensap, yoghurt, chocolade, honing).
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.