So far, so good. Deze week alleen maar producten zonder verpakking gekocht. Niet zo heel moeilijk natuurlijk, want onze voorraadkast ligt nog vol. Toch begin ik al wel wat te missen. En chocola is daarvan een heel belangrijke. Een lekker stukje Tony Chocolonely ’s avonds bij een kopje thee, dat is mijn genietmomentje.
Zo’n lekker stuk chocola niet kunnen kopen, betekent natuurlijk niet dat ik het niet kan eten. Ik ga het gewoon zelf proberen te maken. Al jaren ligt er een pak cacao in de kast. (Kan dat eigenlijk wel bederven?) En met cacao moet ik toch chocola kunnen maken. Op internet hoefde ik niet lang te zoeken. Op de site van Chicks love food staat een geweldig recept met simpele ingrediënten: cacao, kokosolie en dadels. Voor de dadels ren ik even snel met mijn bakje naar de markt, de rest heb ik in huis. Een beetje smelten en mixen en de chocola kan opstijven in de vriezer. Krijg je al trek? Kijk dan snel op deze site. De meiden van Chicks Love Food hebben echt een goede smaak.
Hmmm, net stiekem alvast een stukje geproefd. Heerlijk!
Roel Willems says
tja….
“Schep vervolgens het mengsel op een stuk plastic folie”
een andere optie?
Ageda says
Nee, dat klopt niet helemaal 🙂 Je kan herbruikbaar bakpapier gebruiken. Of een siliconenmat.
Dank voor je opmerkzaamheid.