Ik moet er aan geloven. Ik ga de economie weer stimuleren. Ik móet nu echt iets kopen: nieuwe wandelschoenen.
Ze hebben dan ook aardig wat kilometers gemaakt. Sinds ik de uitdaging heb om dagelijks minstens 10 duizend stappen te maken (omgerekend 8 kilometer), hebben deze schoenen een belangrijke taak. Ze worden opgetrommeld als ik ’s avonds nog een rondje in de buurt wil lopen. En op vrije dagen moeten ze me nog veel verder brengen.
Tweedehands schoenen
Ik heb tweedehands schoenen overwogen. Maar ik vrees dat ik dan voor de zomer nog geen schoenen heb. Want wie heeft nu precies die schoenen die voor mij lekker zitten. Zelfs met nieuwe schoenen is dat lastig. In de winkel pas ik minstens zes paar voordat ik iets heb dat mijn voeten prettig vinden. Een reden waarom een Zalando niet aan mij is besteed. Ik heb helaas geen one-size-fits-all-schoenen.
Wandelschoenen repareren
Wandelschoenen repareren kan overigens wel. Ik had gedacht dat zo’n dikke zool nooit te vervangen was, maar niks blijkt minder waar. Zelfs mijn schoenmaker op de hoek weet hoe hij zoiets moet aanpakken. Maar helaas, voor mijn trouwe wandelschoenen is het toch echt te laat. ‘Totaal vergaard’ was zijn antwoord, terwijl hij een stukje van de bovenkant zonder moeite verder losscheurde en korrels uit de zool klopte. Ja, dat kon ik wel zien.
Schoenen voor een lang leven
Nu ik toch voor nieuwe schoenen ga, moet ik ook iets met mezelf afspreken. Want wil ik dat schoenen lang meegaan, dan moet ik ze ook onderhouden. Vroeger hadden we thuis een ‘poetsbak’, met alle mogelijke schoenenpoets en -onderhoudspullen. Toen bleek al: wie zijn schoenen goed onderhoudt, doet er veel langer meer. Een wijze raad die ik maar eens ga opvolgen. Maar nu eerst naar de winkel!
Geef een reactie