• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

elkedaggroener

inspiratie voor een duurzame leefstijl

  • Home
  • Duurzame inspiratie
    • Hergebruik
    • Ons eten
    • Energie
    • Minder spullen
    • Verzorging
  • Blog
    • Zelf doen
    • Zelf maken
    • Zelf beleven
    • Zelf bouwen
    • Zelf planten
    • Lezen, zien en kopen
  • Shop
    • Kaarsen
    • Duurzaam huishouden
    • Tuinieren
    • Workshops
  • Over mij
    • Samenwerking
    • Voor bedrijven
    • Veelgestelde vragen over duurzaam leven
  • Contact

Klokhuissap? Daisy gooit niks weg!

22 februari 2015 door Ageda Venema Leave a Comment

crowdfunding2Rond de kerst  betaalde een van mijn crowdfundinginvesteringen zich terug met het boek Koken met restjes is leuk: 500 tips om voedselverspilling te voorkomen van Daisy Scholte. Een boek met heerlijke gerechten die je kan maken van de kliekjes van gisteren, en met praktische en echt handige tips.

Bewaren en invriezen

Veel ingrediënten hebben een eigen hoofdstuk: kool, courgette, aardbeien, aardappelen, kaas, rijst, witlof. En allemaal hebben ze een ding gemeen: het zijn leftovers. Dat wat niet in de pan paste, of juist dat beetje wat in de pan overbleef. Voor alles heeft Daisy een ‘kliekjes’-oplossing. Maar tegelijk vertelt ze hoe je groente het beste kunt bewaren en of (en hoe) je het kunt invriezen. Het handige tijdschema over blancheren voordat je de groente in de vriezer stopt (spinazie 1 minuut, wortel 4 minuten) is voor mij een uitkomst.

Klokhuissap

Kliekjes eten wij thuis regelmatig. Ik kook standaard te veel. Hoe dat komt, weet ik niet. Misschien eten we wel standaard te weinig. Het komt dus wel eens voor dat we rijst met curry eten, samen met een beetje pasta en gebakken aardappelen. Een vreemde combi, maar ik hoor nooit iemand klagen. Het boek van Daisy laat zien dat je veel meer kan met restjes. Het meest bijzondere recept uit het boek vind ik ‘klokhuissap’. Gemaakt van klokhuizen en schillen. En dat hebben we gisteren gemaakt. Gedurende de dag spaarde ik de klokhuizen en schillen van peren en appels op en bewaarde ze in water met een beetje citroensap om verkleuring tegen te gaan. Twee appels en een peer later stond het pannetje te pruttelen op het fornuis. Samen met dochterlief dronken we voor het slapen gaan een kopje appel/perensap. Werkelijk verrukkelijk!

Koken met restjes is leuk, Daisy Scholte (tekst) en Jill Overmaat (illustraties) ©2014, Loopvis ISBN 978 90 817648 5 8

Lees verder:
Veganaise en chocolademousse van kikkererwtenvocht

Filed Under: Lezen, zien en kopen Tagged With: anti-voedselverspilling

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Zoeken

Winkelmand

Producten

  • Plaatshouder Groene Kerst €0.99
  • Katten kaars €9.95
  • Mini kerstboompjes €2.00
  • Workshop ‘Wondergronds’ schrijven €10.00
  • smiley kaars Duurzame kaarsen: smiley kaars €5.50 – €19.95
BoekenBoeken

Mijn blogs

Toen ik besloot bewuster te gaan leven, wist ik niet waar te beginnen. Maar al snel werd duidelijk dat elke stap die ik zette, goed was. Ik hoop dat mijn ervaringen jou kunnen inspireren.

Zelf doen          Zelf bouwen
Zelf planten     Lezen, zien en kopen
Zelf beleven     Zelf maken

  • Bloglovin
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Home
  • Duurzame inspiratie
  • Blog
  • Shop
  • Over mij
  • Contact

© 2025 · elkedaggroener ·