Ik krijg veel leuke reacties op mijn blog over de Vegan Challenge. En heel veel lekkere tips. Bedankt daarvoor! Ik ben nu anderhalf week volledig vlees-, zuivel-, vis- en ei-loos. Oftewel, voedsel dat een relatie heeft met dieren, laat ik staan. Hoewel ik in het begin vooral mijn eitje miste, en de sloot melk in de koffie, zit ik me nu vooral te verbazen hoe lekker we eten. Met Pasen aten we ‘eiersalade’ van tofu (zie foto). Manlief maakte overheerlijke zoete aardappelkoekjes die hij serveerde met veganaise. En ik sta versteld van de mogelijkheden met kidneybonen. Zelfs dochterlief kreeg ik aan de kidneybonensalade. Uiteraard mede dankzij de erbij geserveerde taco-chips, maar toch.
Mijn lekkerste recept? Courgetti (pasta van courgette) met een romige saus van zongedroogde tomaten en basilicum. De kikkererwten geven er een bijzondere bite aan. Gevonden op www.jouwvitaliteitscoach.nl.
Courgetti met romige tomaten basilicumsaus (vegan)
Ingrediënten (voor 3 á 4 porties)
- 250 gram kikkererwten
- Verse basilicum naar smaak
- 5 gehakte zongedroogde tomaten
- 1 handvol verse spinazie
- Kokos- of olijfolie
- 1 rode paprika
- 2 grote uien
- Knoflook
- Biologische tomatensaus (zonder toevoegingen)
- 2 courgettes
Bereidingswijze:
Doe de knoflook, uien en paprika in de pan met wat kokosolie in de pan en laat dit op zacht vuur even staan. Doe de kikkererwten, olijfolie en tomatensaus bij elkaar en mix tot een gladde massa. Voeg de rest van de ingrediënten toe en puls tot dat je nog rode en groene stukken ziet. Schep dit mengsel in de pan erbij en vermeng de ingrediënten. Schil met de kaasschaaf/rasp of spirelli dunne plakjes van de courgettes. Doe dit samen met de tomatensaus bij het mengel en laat het warm worden.
Geef een reactie