Angelo Dorny, mijn helpende hand

Angelo Dorny

Angelo Dorny

Ik heb inmiddels een aardige moestuin, maar mijn moestuinkennis houdt nog een beetje over. Daarom vind ik het zo leuk om de video’s van Angelo Dorny te kijken: Grow, cook, eat. Deze jonge Belgische gast heeft ontzettend groene vingers. Op zijn YouTube-kanaal snijdt hij elke week actuele moestuinonderwerpen aan. Over zaaien en planten, ziektes en plagen. Wat doen we met slakken, bladluizen, en hoe voorkom je de aardappelziekte? Angelo houdt niet van chemische bestrijdingsmiddelen en zoekt naar natuurlijke oplossingen.

Hij weet het leuk, en vooral kort en krachtig te vertellen, en elke keer leer ik weer ontzettend veel. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Elke keer als ik weer een item van hem heb gezien, denk ik: dat kan ik ook! Dit jaar is hij begonnen met het aanleggen van een nieuwe moestuin, en zijn doel is om een jaar lang van eigen bodem te eten.

Angelo is tevens de hoofdredacteur van het blad ‘De tuin op tafel’, te koop in de meeste boekhandels.

Be Sociable, Share!

2 Comments on “Angelo Dorny, mijn helpende hand”

  1. De youtube kanalen van Vera Greutink zijn ook aanraders: Tuin smakelijk (nederlands) of Growntocook (engels)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *