DIY: Bloempotjes hergebruiken

bloempotjes hergebruiken 2Wanneer zaadjes plantjes worden, moeten ze van hun ieniemienie potjes verhuizen naar grotere potten. In onze schuur staan honderden plastic potjes. In allerlei maten. Ooit zaten er andere plantjes in. Ik vind het zonde om deze potjes direct na aankoop weg te gooien. Want je kan makkelijk deze bloempotjes hergebruiken. Ze zijn handig als je zelf plantjes kweekt of stekt. Maar lelijk zijn ze ook.

bloempotjes hergebruiken 5Wollen bloempotjes

De kleine tomatenplantjes mogen nog lang niet naar buiten. Daarvoor is het veel te koud. Eigenlijk moet ik ze in huis houden tot 21 mei, wanneer de kans op nachtvorst verdwenen is. Binnen hebben ze een prima plekje voor het raam waar het lekker warm is. Maar omdat ze in zicht staan, wil ik ook graag dat ze er mooi uitzien. Op Pinterest vond ik dit idee: wollen bloempotjes

bloempotjes hergebruikenNodig:

Restjes wol

Lijm

Plastic bloempotjes

Schaar

bloempotjes hergebruiken 4Smeer het plastic potje in met lijm, en wikkel de wol er omheen. Horizontaal is het makkelijkst. Maar verticaal kan natuurlijk ook. Knip hiervoor eerst de wol op maat (de hoogte van het potje), plak de draadjes er een voor een op en werk af door aan de boven- en onderkant de wol er opnieuw omheen te draaien.

bloempotjes hergebruiken 3Met deze vier potjes was ik een uurtje bezig. Ik vond het leuk om de kleuren wit en donkerblauw te gebruiken. Nu staan ze mooi bij mijn blikjes in spijkerstof, die ik vorige week maakte.

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *