DIY: een maand lang alles zelf maken

DIYMorgen is het oktober. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Oktober wordt de maand van het zelfmaken: DIY, Do It Yourself. Ik ga lekker zelf aan de slag om schoonmaakmiddelen te maken, huidverzorgingsproducten, en lekkere basisrecepten zoals ketchup en pindakaas. Want wie producten zelf maakt weet wat er in zit, produceert minder afval en is (meestal) goedkoper uit.

Online zijn veel recepten te vinden. Aromatherapie-info heeft al veel uitgevonden, en ook de site van Green Evelien is een bron van inspiratie. Uiteraard probeer ik de komende maand alles wel eerst even uit, voordat ik het deel. Want ik hou wel graag mijn oksels fris, mijn tanden glanzend en de wc-pot echt schoon. En ik ben ook benieuwd of het me echt geld/afval scheelt.

Voel je vrij om me te bestoken met ideeën, vragen of andere toevoegingen. Deze maand wordt één groot leerproces, met aan het eind een blinkend schoon huis, een stralende huid en een kast vol lekkers.