DIY: Handcrème maken doe je zo

handcrème makenVan bureauhandjes naar werkhandjes. Ik vind het niet erg, maar voor een zachte streling moet je zo langzamerhand niet meer bij mij zijn. Mijn ruwe vingers voelen als schuurpapier. Nu ik de komende tijd vaker buiten bezig zal zijn, zullen mijn handen er niet beter op worden. Tijd voor een Do It Yourself: handcrème maken.

 

 

In de kast vind ik nog een potje Sheabutter. Ooit een keer gekocht om een zalfje mee te maken, maar nooit gebruikt. Perfect voor een handcrème.

Wat is Sheabutter?

Sheabutter is een plantaardige olie, gemaakt van de vruchten van de Karitéboom, de Boom des Levens. Deze boom groeit in Afrika en wordt zo’n 15 meter hoog. De boom draagt vruchten/noten die op pruimen lijken. Van deze vruchten wordt Shea Butter gemaakt.

Het heeft een huidverzachtende en -beschermende werking. Het schijnt goed te werken bij verschillende huidproblemen, waaronder rimpeltjes, fijne lijntjes, vlekken en jeuk. Maar het is ook een prima middel voor het behoud van een soepele huid. Oftewel: voor mijn ruwe handjes.

Het smeltpunt ligt bij ongeveer 35 graden. Het kan daarom ook prima gemixt worden met ander oliën zoals kokosolie, dat ook rond de 30 graden smelt.

Handcrème maken

Ingrediënten:

  • 25 gram kokosolie
  • 25 gram Sheabutter
  • eventueel 2 druppels etherische olie
  • Leeg potje

Meng de ingrediënten au bain-marie. Laat het even afkoelen en mix het vervolgens lobbig. Schenk over in een potje.

 

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *