DIY: Van oude legging een plantenhanger maken

plantenhanger makenAlsof de leggings van dochterlief weten dat de zomer eraan komt. De een na de ander heeft een gat. En uiteraard niet precies op een naad, zodat ik ‘m nog kan dichten, maar gewoon midden in de stof. Dus ging ik op zoek naar een idee voor hergebruik van legging met gaten. En ik vond deze plantenhanger.

Plantenhanger maken

Het idee van plantenhanger maken vond ik op Pinterest. Het enige dat ik nodig had waren 8 repen stof van zo’n 4 cm breed. Die konden precies uit de pijpen van de legging. Door ze helemaal uit te rekken wordt het net als Zpaggeti-garen. Een paar knoopjes erin en ophangen maar.

macrame1macrame2macrame3macrame4Macramé is hip

Nu vind je macramé misschien oubollig, iets wat je moeder vroeger deed. Ik heb in ieder geval wel vage herinneringen aan geknoopte hangers aan het plafond. Maar eigenlijk is macramé weer helemaal hip. Je kunt er geweldige dingen mee maken, zoals een hangmat, gordijnen, tassen of lampekappen. Ik heb een paar plaatjes gejat van Pinterest. Zo cool!

En ik vind het helemaal prachtig dat je gewoon restmateriaal kunt gebruiken, zoals een oude legging met gaten.

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *