Even voorstellen: Esmee uit het dierenasiel

Ze miauwt een beetje schor, kijkt je aan met lieve oogjes om vervolgens met een pootje snel uit te halen. Mag ik je voorstellen aan Esmee. Een blauwe lap. Een zwervertje uit het dierenasiel. Een volwassen poes met een eigen willetje. En een die flinke stinkende scheetjes kan laten.

Dat laatste zorgt natuurlijk weer voor de nodige hilariteit bij man- en dochterlief. Maar ik heb er in de ochtend iets meer moeite mee, want uiteraard ben ik aangewezen tot kattenbakverschoner. (En onlangs ook al als kippenhokschoonmaker). Een taak waar ik m’n hand niet voor omdraai, maar tjonge wat kan ze stinken.

Samen muizen vangen

Ze zit nog tijdelijk in haar ‘hok’. Hetzelfde hok waar vorig jaar Basje en Lena ook woonden. Sinds de verdwijning van Basje afgelopen zomer, wilden we graag een nieuwe kameraad voor Lena. Een vriendin waarmee ze gezellig muizen kan vangen. Sinds Lena alleen is, zoekt ze steeds meer onze aandacht. ’s Morgensvroeg staat ze voor de deur te miauwen. Niet erg, want ze mag naar binnen. Ze heeft inmiddels al een voorkeursplekje op de bank. Maar regelmatig vergist Lena zich steeds vaker in de tijd. Staat ze om 3 uur ’s nachts op de container onder het raam van dochterlief een miauwconcert te geven.

Uit het dierenasiel

Esmee komt, net als Bas en Lena, uit het dierenasiel in Beilen. Ze stond erom bekend de aandacht die ze kreeg te bedanken met een ferme tik. Nu maar hopen dat Lena en Esmee het straks wel met elkaar kunnen vinden. Tot nog toe is de relatie enigszins koel, sinds Esmee haar klauwtje door het gaas stak en er Lena een haal mee over haar snuit gaf. Sindsdien heeft Lena haar mandje naast het hok van Esmee verruild voor de wasmand naast de wasmachine.

Volgende week mag Esmee de stal gaan verkennen en de buitenlucht in. Spannend!

One Comment on “Even voorstellen: Esmee uit het dierenasiel”

  1. Pingback: Ontmoet Nero, onze nieuwe huisgenoot - elkedaggroener.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *