Yoghurt met granola, dat vind ik zo ontzettend lekker! Even dacht ik dat ik dat voorlopig aan me voorbij moest laten gaan, want de zaden en noten moeten toch minstens 20 minuten in de oven. En een oven laat nog wel een tijdje op zich wachten zolang we in de caravan wonen. Maar ik ben niet voor een gat te vangen. Dus kwam de koekenpan tevoorschijn. Zou dat ook werken?
Recept granola uit de koekenpan
Tuurlijk! En het is zelfs veel sneller te maken dan in de oven. Binnen 5 minuten is het klaar voor de yoghurt. Het recept is simpel. Mix
- pompoenzaden,
- zonnebloempitjes,
- gehakte noten,
- sesamzaadjes
- eventueel havermout
door elkaar en rooster het in een hete koekenpan. Blijf erbij, en roer regelmatig om, want voor je het weet gaat het te hard. Schenk na 5 minuutjes eventueel ahornsiroop erbij als je van wat zoete granola houdt. Blijf nu vooral goed doorroeren. Haal het van het vuur, en strooi het over je yoghurt. Wil je het niet gelijk eten, laat het dan afkoelen in een bord. Laat het niet in de pan liggen, want die is heet en voor je het weet zijn je zaden en noten alsnog aangebrand.
Meng er in de yoghurt wat fruit of rozijnen bij. Eet smakelijk!
Geef een reactie