Gratis plantjes: planten stekken

planten stekken

Ik heb geen flauw idee hoe dit plantje heet. Iemand een idee? En welke planten voor binnen zijn nog meer goed te stekken?

Hoewel ik een aardig leuke tuin heb, houdt het groen binnenshuis niet over. Een orchidee zonder bloemen, een roos die eigenlijk buiten hoort, en 3 cactussen die dochterlief in haar vensterbank heeft staan. Meer groen kan ik niet vinden. Terwijl ik weet dat kamerplanten goed zijn voor de leefomgeving in huis. Ze zuiveren de lucht. En het staat ook nog eens leuk.

Luchtvochtigheid

Ik ben dus op zoek naar groene planten in huis. Kamerplanten verhogen de luchtvochtigheid. En dat kunnen we wel gebruiken in ons goed geïsoleerde huis. Die goede isolatie houdt het lekker warm binnen, maar zorgt ook voor droge lucht. Daarnaast verhogen kamerplanten het zuurstofgehalte in de lucht. Niet gek wat zo’n plantje allemaal kan doen.

Planten stekken

Een volledige win-win situatie dus. Maar uiteraard ren ik niet gelijk naar Tuinland. Ik geef immers geen geld uit dit jaar, dus ook niet aan planten, hoe graag ik ze ook wil hebben. Gelukkig kwam mijn moeder daar al aan. Ze had zelf nog wat stekjes, en ze scoorde er nog een paar bij een vriendin. Want dé manier om aan plantjes te komen zonder ze te hoeven kopen, is door ze te stekken.

Ons huis staat nu niet gelijk vol met prachtige volgroeide planten, maar met verschillende potjes met stekjes, die vanzelf prachtige volgroeide planten zullen worden.

Be Sociable, Share!

6 Comments on “Gratis plantjes: planten stekken”

 1. Ik ben slecht met namen van planten ik weet er maar een paar. Maar veel planten uit de vetplant familie zijn makkelijk te stekken daar begon het bij mij mee. Graslelie is er in verschillende vormen maar word aangeraden bij astma patiënten en laat zich ook makkelijk stekken.

  1. Goede vraag Cokkie. Ik heb geleerd dat je vrijwel alle kamerplanten kunt stekken. Denk aan Kaaps viooltje, begonia, Fuchsia, vlijtig liesje. ‘Oogst’ gewoon een stukje van een plant, zet ‘m in water en kijk of het worteltjes vormt. Bij mij gaat alles met trial en error. 🙂

 2. Hoi Ageda,
  Door het zoeken naar hoe ik een cactus kan stekken kwam ik op jouw blog terecht. Leuk!
  Dit plantje heet Crassula Hottentot. Zelf ben ik ook veel bezig met het stekken van plantjes.
  Deze site kwam ik net ook tegen en vind je misschien wel handig: http://tstekkie.blogspot.nl/
  Groetjes, Kimberley

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *