Groene agenda: oktober

Elke maand weer een groene agenda met duurzame activiteiten en/of gezellige fairs.

groene evenementen, duurzame activiteiten

Stoofperenfeest

Wanneer: 5 oktober
Waar: Ruinerwold
Wat: Op zaterdag 5 oktober is het Stoofperenfeest in Ruinerwold in Zuidwest Drenthe. Aan de langste stoofperenboomgaard ter wereld is dan een groot pluk- en smulfeest. Op verschillende erven zijn marktjes , workshops en kinderactiviteiten.
Meer info: Stoofperenfeest

Kinder buiten festival

Wanneer: 6 oktober
Waar: Kampsheide, Assen
Wat: Een superleuk actief festival voor kinderen van alle leeftijden. Kom gigantisch grote bellen blazen, laat een henna tattoo zetten en fiets je eigen smoothie in elkaar. Leer wat eetbaar is in de natuur, maak een insectenhotel, doe de poepquiz en ga op fotosafari. Kortom: een superleuk actief festival voor kinderen van alle leeftijden.
Meer info: Kinderbuitenfestival

Dag van de duurzaamheid

Wanneer: 10 oktober
Waar: Door heel Nederland
Wat: Van kinderopvang tot universiteit worden er duurzame onderwijsactiviteiten georganiseerd. Van voorleesactie tot essaywedstrijd, van bordspellen tot colleges.
Meer info: Dagvandeduurzaamheid

Duurzaamheid festival

Wanneer: 10 oktober
Waar: Enschede
Wat: De Oude Markt in hartje Enschede wordt omgetoverd tot een duurzaamheid festival met diverse duurzame projecten op het gebied van Food, Fashion, Planet en Innovation uit Enschede. Ook is er een catwalk waar de nieuwste duurzame collecties geshowd worden. Het festival is onderdeel van de Dutch Sustainbale Fashion Week die van 4 tot en  met 13 oktober door het hele land wordt georganiseerd. Tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week staan jong talent, spraakmakende collecties en innovatieve ontwikkelingen in de spotlights.
Meer info: Duurzaamheidfestival

Wereldvoedseldag

Wanneer: 16 oktober
Waar: Scheepvaartmuseum, Amsterdam
Wat: 500 ambassadeur gaan aan tafel tegen honger. Jij kan je hierbij aansluiten. Verschillende chefs zullen een aantal bijzondere gerechten presenteren. En jou laten zien hoe jouw voedselkeuzes invloed hebben op honger en voedselzekerheid wereldwijd. Hosts Eric Corton en Helen Kranstauber nemen je mee langs de problematiek van honger en voedselzekerheid. Wat zijn de oorzaken en hoe kan jij een bijdrage leveren aan de oplossing?
Meer info: Wereldvoedseldag

Oerwandeling

Wanneer: 23 oktober
Waar: OERmuseum Havelte
Wat: Een 2 uur durende wandeling met gids rond de Havelterberg. De wandeling voert over de adembenemend mooie Havelterberg, een aardkundig monument uit de een na laatste ijstijd. Wandel langs groepen grafheuvels en prachtige hunebedden. Hier zijn ook nog diverse sporen van de Tweede Wereldoorlog te zien, zoals bomkraters, plaatsen van hangars en een landingsbaan. Op deze historische plekken ontwikkelen zich bijzondere natuurwaarden.
Meer info: Oerwandeling

Nacht van de nacht

Wanneer: 26 oktober
Waar: landelijk
Wat: In ieder geval gaat op veel plekken in Nederland het licht uit. Dat kan je thuis ook doen. Verder zijn er veel activiteiten. Je kunt sterren kijken, er zijn wandeltochten in het donker en speciale meditatiesessies. In Dalfsen kan je het nachtleven op de boerderij ervaren, op Terschelling is een nachtelijke huifkarrentocht. Bekijk de website voor de overige honderden activiteiten. Er zit vast wel een bij jou in de buurt.
Meer info: Nachtvandenacht

Heb je ook een duurzame of groene activiteit waar je extra aandacht voor wil hebben? Stuur me een mail <ageda@elkedaggroener.nl>

Kijk hier voor de groene agenda van juli, augustus en september