Paradijs vol spinnenwebben

Spinnenwebben, stof, vogelnestjes, huis opknappen 1meer spinnenwebben, zand, beestjes, houtsplinters en nog meer spinnenwebben. Dat is ongeveer hoe ons nieuwe huis er van binnen uitziet. Op zolder ligt een dood vogeltje, waarschijnlijk kon het niet meer naar buiten. Het stinkt er, het is muf, er is schimmel. De vloer zakt een beetje door als we er op lopen. Manlief en ik kijken elkaar aan: hoe hadden we dat avontuur ook alweer gezien?

raampje schuurHuis opknappen

In het huis kunnen we voorlopig niet wonen. Dat wisten we al. Er is jaren niks aan gedaan. Er zitten gaten in het dak, scheuren in de muren. De ramen zijn enkel glas. Als het bestond zou het huis energielabel Z++ krijgen. Ik vraag me af of de vorige bewoners het wel warm kregen in de winter.

Oude bankschroef

Elke keer als we door het huis lopen valt ons weer iets op. Een oude grijze telefoon met draaischijf die aan de muur hangt. Een oude bankschroef in de koeienstal. de stalEn in de hooischuur ligt nog een paar klompen. Ons erf zou niet misstaan in een film over het oude boerenleven. Eigenlijk is het de perfecte plek voor een nostalgische fotoshoot!

Schimmel

Met schimmel in huis maken we geen grappen. De eerste bestelling is de deur dan ook al uit: professionele stofmaskers, overalls en handschoenen. Dit weekend gaan we eens kijken wat we onder het versleten vloerbedekking aantreffen. Het voelt een beetje als zoeken naar ‘lijken in de kast’. Laten we hopen dat het meevalt.

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *