Huis verbouwen: vloer storten

Weer een hoogtepunt in de verbouwing van ons boerderijtje: de vloer zit erin. Althans, de eerste laag. Na een dikke laag isolatie konden we gisteren de vloer storten. Met hulp van onze grote stoere buurmannen.

Het was toch wel even een spannend momentje. Manlief heeft aardig ervaring in het (ver)bouwen van een huis, maar zelf een vloer storten was nieuw. Een half uur eerder dan gepland stonden betonauto en betonpomp voor de deur. Soms is iets te vroeg zijn niet erg, maar nu moesten we in allerijl de hulptroepen zien op te sporen. Want de mannen van het beton regelen alleen hun auto’s, het beton en de slangen, verder niet.

Zwaar werk

Zo stond, na enig stressmoment, manlief met de slang en buurmannen met harken in de aanslag. Binnen drie kwartier was de klus geklaard en lag de vloer vol beton, netjes met de harken op gelijke hoogte verdeeld. Redelijk uitgeput en aardig grijs van het beton kwamen de heren weer buiten. Het is geen klus die je elke dag wilt doen, want beton, zo heb ik geleerd, is ontzettend zwaar. En alleen al zo’n slang vasthouden en rond laten spuiten, is een hels karwei.

En nu: het plafond gaat eruit

Ondertussen zijn de spullen voor de vloerverwarming gearriveerd. Maar voorlopig laten we de vloer even voor wat hij is. Zodra we erop kunnen lopen, gaan we eerst verder met het houten plafond, oftewel de vloer van de slaapkamer van dochterlief. We mogen weer even aan de sloop: planken eruit, trap slopen, balken verstevigen, en dan nieuwe vloer en een nieuwe trap erin.

 

BewarenBewaren

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *