Kat weggelopen: Basje, waar ben je?

Kat weggelopen

Bas is een echte muizenvanger

Ik hoopte maar steeds dat hij nog terug zou komen. Dat hij gewoon even zijn mannelijke instincten aan het volgen was en daarom zo lang op pad. Maar na twee maanden heb ik weinig hoop meer. Onze Bas, onze niet-gesocialiseerde kater uit het asiel, die steeds aanhankelijker werd, onze grote muizenvanger, komt denk ik niet meer terug. Weggelopen? Aangereden? Wie zal het zeggen. Feit is dat Lena nu alleen in haar mandje ligt, en aan haar gemiauw te horen voelt ze zich soms best eenzaam.

Weekje vakantie

Toen we terug kwamen van een weekje vakantie was Basje weg. Mijn ouders hadden de katten elke dag voorzien van verse brokjes, dus honger kon hij niet hebben. Voor de vakantie was het Lena die vaak een nacht of twee op stap was, om vervolgens nat en hongerig weer bij haar etensbakje aan te schuiven. Van haar waren we het gewend. Wanneer Lena dan terugkwam, negeerde Bas haar volledig, om een uurtje later toch samen in de stoel te gaan slapen, want ze konden niet zo goed zonder elkaar. Ze waren acht poten op een buik.

kat weggelopen

Bas staat naast de mand waar Lena in ligt. Ze waren onafscheidelijk.

Zoektocht

Maar nu is Bas dus weg. Hij is een mannetje en wie weet wat er op het akkerland voor hem rondliep. Hij heeft geen halsband om, dus als hij al gevonden is, weet niemand waar hij hoort. We hebben de buurt al rond gevraagd en regelmatig kijk ik even op de site van Amivedi.nl. Is er een kat gevonden die lijkt op Bas? En inmiddels kijk ik ook heel voorzichtig uit naar kittens. Want Lena is eenzaam zonder hem. En ze kan wel wat hulp gebruiken bij het muizenvangen.

 

 

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *