Mieren bestrijden met deze 6 tips

Mieren in de badkamer, mieren op het aanrecht, mieren op de muur. De komende maanden delen we ons huis weer met verschillende kolonies. Schrikken doe ik er niet van, het hoort erbij wanneer het zomer wordt. Maar op sommige plekken heb ik ze toch liever niet.

Zoals op het aanrecht. En laat dat nu vaak hun favoriete plek zijn! Niet gek, want hier blijven de meeste etensresten liggen en daar houden ze wel van. Houdt je keuken dus goed schoon. Dat emmertje met gft-afval dat op ons aanrecht staat, verdwijnt zodra het warmer wordt. Dan maar wat vaker naar de groencontainer/composthoop lopen, want de inhoud van het emmertje trekt mieren aan.

6 Tips mieren bestrijden zonder slachtoffers

Ik wil de mieren graag uit mijn keuken en huis weren. Maar graag zonder ze gelijk massaal om zeep te helpen. Want mieren zijn nuttige beestjes. Alleen niet in mijn keuken.

Mieren zijn erg gevoelig voor sterke geuren. Met deursporen wijzen ze elkaar de weg naar voedselbronnen. Verstoren wij de geurspoor door een andere sterke geur, dan raken de mieren in verwarring. Dus middeltjes met een sterke geur bij de ingang van hun ‘deur’ plaatsen, helpt ze buiten de deur te houden. Traceer waar de mieren vandaan komen en bouw daar je aanval op. Met

  1. Lavendel – voor als ze via de echte voordeur of achterdeur binnenkomen. Zet wat lavendelplantjes bij de deur. Geen ruimte voor plantjes? Lavendelolie doet het ook.
  2. Azijn – besprenkel de plek waar ze binnenkomen met water en azijn. Ze houden gegarandeerd de deur dicht.
  3. Van nootmuskaat, kaneel, munt of ander sterk geurend kruid zijn mieren niet gediend.
  4. Koffiedik – een echte multitasker. Ik spaar het koffiedik van elke pot koffie die ik zet. Gaat het niet naar de oesterzwammen, dan strooi ik het wel als compost bij mijn blauwe bessenstruiken. Maar mieren houden niet van koffie en zullen dus hun ingang vermijden als daar een sterk koffieluchtje hangt. Leg er een beetje koffiedik neer en zuig het, zodra het is opgedroogd, weer op.
  5. Heb je mieren op ongewenste plekken in de tuin? Plant Afrikaantjes, Goudsbloemen, Boerenwormkruid of Bieslook. Dan lopen ze er met een grote boog omheen.
  6. Koper – plaats koperdraad of leg stuivers bij hun ingang.
  7. Ook van knoflook, ui, komkommer, tomatenblad slaan mieren op de vlucht.

BewarenBewaren

Be Sociable, Share!

One Comment on “Mieren bestrijden met deze 6 tips”

  1. Pingback: Lavendel stekken doe je zo - elkedaggroener.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *