Nieuwe inrichting met oude spullen

In ons vorige huis was de inrichting redelijk strak. Hoe anders is het hier. Nee, we zijn nog niet begonnen aan de inrichting binnen, zover zijn we nog niet. Maar we tikken alvast wat spulletjes op de kop voor binnen en buiten: een lantaarnpaal, brievenbus en kachel.

Hoezo een lantaarnpaal, hoor ik je nu denken. Gewoon, omdat een beetje licht op het erf en op straat geen kwaad kan. Onze straat heeft geen verlichting, en aangezien onze buren een paar honderd meter verderop wonen, is het hier aardig donker wanneer de zon onder is. We hebben lampen met bewegingssensoren aan het huis zitten, maar die geven geen licht tot op straat. Onze lantaarnpaal nu wel, het is ons herkenningspunt, en ook dat van andere weggebruikers.

Loodzware gietijzeren paal

De gietijzren lantaarnpaal komt uit de buurt van Eindhoven waar hij dienst deed als straatlantaarn. Ooit werd hij ‘aangereden’ en van de weg gehaald. Maar hij doet het nog prima, en dankzij een likje verf is het een pronkstuk op ons erf geworden. Het was overigens een aardige klus om het 4.60 meter lange loodzware gevaarte hier te krijgen, ruim 250 kilometer verderop. En om hem vervolgens aangesloten en al op zijn plaats te krijgen. Gelukkig heb ik een slimme man die niet voor een gat te vangen is. En een vader die we voor allerhande klusjes mogen optrommelen. Manlief was ook zo handig om er een lichtsensor in te doen, zodat de lamp aangaat als het donker wordt, en niemand hoeft te vergeten om hem weer uit te zetten.

Rode brievenbus

Op de brievenbus zijn we ook trots. Een van de Administratie der Posterijen, origineel in rood, met het wapen van Nederland en bijpassende sleutel. Kleine pakketjes passen er niet in, dus daar zullen we nog iets op moeten vinden. En misschien ook nog een muurtje metselen waar we hem aan kunnen hangen, want het ding is loodzwaar.

 

Houtkacheltje

Afgelopen weekend haalden we ons kacheltje. We hebben een schouw en een schouw zonder haard of kachel vind ik maar niets. Dit kacheltje past precies. En hij heeft ook nog een leuke theepot die erin gezet kan worden. Hier kunnen we straks het hout van onze eigen bomen in stoken wanneer het echt koud is buiten. Lekker warm en knus.

 

Als we zo doorgaan weet ik niet of we ooit nog een strak, modern ingericht huis krijgen. Maar ach, wat is er mis met een landelijke stijl?

 

Be Sociable, Share!

6 Comments on “Nieuwe inrichting met oude spullen”

  1. Ik geniet van al je nieuws. Ik begin echt een beetje jaloers te worden op die vonden van je
    Keep on trucking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *