Onze duurzame kerstboom

duurzame kerstboom2Jippie! Het is vakantie. Een paar dagen helemaal niets, daar kijk ik naar uit. Lekker verder knutselen aan de kerstboomversiering. Die begint nu al aardig wat kleur te krijgen. Onze kerstboom is een van het duurzame soort:  Een aantal jaar geleden timmerde manlief ‘m in elkaar van steigerhouten planken.

Alternatieve kerstbomen

Tegenwoordig zie je steeds meer alternatieve, meestal duurzame kerstbomen. Gemaakt van eierdozen, boeken, losse dennentakken, of gewoon getekend op de muur! Uiteraard is een echte kerstboom ook prachtig. Liever een echte kerstboom of een groene kunstkerstboom, denk dan aan de volgende tips (van MilieuCentraal).

  1. Huur of adopteer een levende kerstboom. Je neemt dan tegen betaling van huur of statiegeld een boom in huis en levert hem na de feestdagen weer in.

  2. Wil je een echte kerstboom en die later in de tuin planten, kies er dan een met een grote kluit in een pot, en geef veel water.

  3. Ga je voor een kunstkerstboom, kies er dan een die lang meegaat of koop een tweedehands exemplaar.

  4. Afgedankte (kunst)kerstbomen leveren in afvalverwerking nauwelijks milieuvervuiling op. Bij verbranding van kerstbomen op straat ontstaat wel luchtvervuiling.

We hebben nog een week knutseltijd. De boom zal er alleen maar mooier op worden. De ideeën haal ik van Pinterest. Check hier mijn DIY Kerst moodboard.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *