Jippie, het is vakantie. En het regent L Ik zit met een dikke trui aan op de bank. De wind blaast tegen de caravan, gevolgd door een lading druppels. Vandaag blijf ik binnen. Ik heb een beter idee. Vandaag ga ik bakken! Suikervrij, uiteraard.
Standaard in huis
Wat heb ik in huis? Amandelmeel (standaard), rozijnen (standaard), fruit (standaard), bakpoeder (standaard), kokosolie (standaard), eieren (standaard). Oh, en gelukkig ook nog wat noten. Meestal ook standaard in huis, maar meestal ook op. Want lekker snaaigoed.
Suikervrij en simpel
Op de site van Voedzaamensnel kom ik dit recept tegen. Lekker met fruit en noten, en zonder (toegevoegde) suiker. Hij is best bijzonder, want zo simpel heb ik nog nooit een cake gebakken.
Kruimelvrij
Ik had in de reacties gelezen dat het een kruimelkoek kon worden, maar dat heb ik voorkomen door het mengsel goed aan te drukken in het cakeblik. De cake kwam perfect uit de oven, en uit het blik. Ik verving overigens een appel voor een banaan, want ik had nog maar een appel in huis. Jennifer en Sven (de foodbloggers van Voedzaamensnel): Een grondig dank je wel. Laat het buiten maar lekker doorregenen.
Appelcake met noten (suikervrij)
Ingrediënten
- Amandelmeel – 200 gram
- Appel – 2
- Rozijnen – 125 gram
- Gemengde noten – 100 gram, ongezouten
- Ei – 2
- Kaneel – 1 eetlepel
- Kokosolie – 50 gram (of roomboter als je geen kokosolie in huis hebt)
- Bakpoeder – 1 theelepel
- Zout – snufje
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Schil de appels en rasp ze boven een kom, (of schil ze gewoon niet en snijd ze in hele kleine stukjes)
- Doe daar de rozijnen, het kaneel, zout en bakpoeder bij
- Hak de noten grof met een mes, voeg ook toe aan de mix en roer alles door elkaar
- Roer nu ook de amandelmeel door het mengsel met een lepel
- Smelt de kokosolie en meng in een aparte schaal met de eieren. Roer met een garde tot een glad mengsel
- Voeg het kokos-ei mengsel toe aan de mix en schep goed door elkaar
- Vet een bakblik in (de cake rijst amper, dus gebruik gerust een plat blik) en schep de mix erin, verdeel het over het blik en druk goed aan.
- Zet de cake in de oven voor 40 – 50 minuten en controleer tussendoor even
- Laat de cake even afkoelen, voordat je ‘m voorzichtig uit de vorm haalt.
Ivo says
Vraagje over de rozijnen moet ik ze weken?
Ageda says
Dat hoeft niet, maar is wel het lekkerste.