• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

elkedaggroener

inspiratie voor een duurzame leefstijl

  • Home
  • Duurzame inspiratie
    • Hergebruik
    • Ons eten
    • Energie
    • Minder spullen
    • Verzorging
  • Blog
    • Zelf doen
    • Zelf maken
    • Zelf beleven
    • Zelf bouwen
    • Zelf planten
    • Lezen, zien en kopen
  • Shop
    • Kaarsen
    • Duurzaam huishouden
    • Tuinieren
    • Workshops
  • Over mij
    • Samenwerking
    • Voor bedrijven
    • Veelgestelde vragen over duurzaam leven
  • Contact

Veganistisch eten, verrassend lekker

10 april 2015 door Ageda Venema Leave a Comment

eiersaladeIk krijg veel leuke reacties op mijn blog over de Vegan Challenge. En heel veel lekkere tips. Bedankt daarvoor! Ik ben nu anderhalf week volledig vlees-, zuivel-, vis- en ei-loos. Oftewel, voedsel dat een relatie heeft met dieren, laat ik staan. Hoewel ik in het begin vooral mijn eitje miste, en de sloot melk in de koffie, zit ik me nu vooral te verbazen hoe lekker we eten. Met Pasen aten we ‘eiersalade’ van tofu (zie foto). Manlief maakte overheerlijke zoete aardappelkoekjes die hij serveerde met veganaise. En ik sta versteld van de mogelijkheden met kidneybonen. Zelfs dochterlief kreeg ik aan de kidneybonensalade. Uiteraard mede dankzij de erbij geserveerde taco-chips, maar toch.

Mijn lekkerste recept? Courgetti (pasta van courgette) met een romige saus van zongedroogde tomaten en basilicum. De kikkererwten geven er een bijzondere bite aan. Gevonden op www.jouwvitaliteitscoach.nl. 

Courgetti met romige tomaten basilicumsaus (vegan)

 Ingrediënten (voor 3 á 4 porties)

  • 250 gram kikkererwten
  • Verse basilicum naar smaak
  • 5 gehakte zongedroogde tomaten
  • 1 handvol verse spinazie
  • Kokos- of olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 2 grote uien
  • Knoflook
  • Biologische tomatensaus (zonder toevoegingen)
  • 2 courgettes

Bereidingswijze:

Doe de knoflook, uien en paprika in de pan met wat kokosolie in de pan en laat dit op zacht vuur even staan. Doe de kikkererwten, olijfolie en tomatensaus bij elkaar en mix tot een gladde massa. Voeg de rest van de ingrediënten toe en puls tot dat je nog rode en groene stukken ziet. Schep dit mengsel in de pan erbij en vermeng de ingrediënten. Schil met de kaasschaaf/rasp of spirelli dunne plakjes van de courgettes. Doe dit samen met de tomatensaus bij het mengel en laat het warm worden.

 

 

Filed Under: Zelf maken Tagged With: recepten, Vegan Challenge, veganisme

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Zoeken

Winkelmand

Producten

  • Elke Dag Groener, 365 tips voor een duurzamer leven €19.95 Oorspronkelijke prijs was: €19.95.€8.50Huidige prijs is: €8.50.
  • Workshop ‘Wondergronds’ schrijven €10.00
  • kaarsen van kaarsresten Handgemaakt van kaarsresten: Hartkaarsen €4.50 – €8.50
  • olijfwas alternatief voor bijenwas Biologische olijfwas €8.30
  • zwarte kaars moeder en kind Kaars moeder en kind €8.50 – €9.00
BoekenBoeken

Mijn blogs

Toen ik besloot bewuster te gaan leven, wist ik niet waar te beginnen. Maar al snel werd duidelijk dat elke stap die ik zette, goed was. Ik hoop dat mijn ervaringen jou kunnen inspireren.

Zelf doen          Zelf bouwen
Zelf planten     Lezen, zien en kopen
Zelf beleven     Zelf maken

  • Bloglovin
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Home
  • Duurzame inspiratie
  • Blog
  • Shop
  • Over mij
  • Contact

© 2025 · elkedaggroener ·