De Vegan Challenge is al over de helft. Nog tien dagen en het is volbracht. Het gaat allemaal nog met het grootste gemak. Op een paar ‘incidentjes’ na. Toen ik bijvoorbeeld geheel onbewust boter op mijn boterham smeerde omdat ik zin had in hagelslag. De hagelslag was vegan, daar had ik op gelet. Maar de boter natuurlijk niet, dat was me even ontgaan.
Vorige week at ik geheel onverwacht in een restaurant. Het lag niet in de planning dat ik daar zou eten, dus ik had me ook nergens op voorbereid. Toen het voorgerecht rondging, stortte ik me op een heerlijke mosterdsoep. Aangezien ik zo ongeveer alles lust en gewend ben om altijd en overal aan te kunnen schuiven, hield ik even geen rekening met mijn veganistische leven. Totdat ik een spekje in mijn mond voelde. O ja, mosterdsoep wordt geserveerd met spekjes! Daar had ik even niet aan gedacht. De rest van de spekjes liet ik netjes in de soepkom liggen. Maar of de soep met zuivel (boter, melk of eieren) was bereid, kon ik niet zo snel achterhalen. Daarom bestelde ik voor de zekerheid bij het hoofdgerecht noch vlees, noch vis, noch vegetarisch (want daar is toch vaak ei in verwerkt). Er bleef niet veel anders over dan aardappelen, boontjes en bloemkool. De mayonaise liet ik ook links liggen. Uit eten gaan blijkt een degelijke voorbereiding nodig te hebben. Deze uitdaging ga ik volgende week maar eens aan.
Geef een reactie