Verhuizen: het wordt echt tijd om de dozen in te pakken

verhuizen

De stacaravan wordt gebracht. Hier zullen we de winter in doorbrengen.

Het ziet er niet uit dat jullie volgende week al gaan verhuizen, zegt een vriend die op bezoek is in ons oude huis. Hij heeft gelijk. Het ziet eruit alsof we hier nog jaren zullen blijven wonen; alles staat nog op zijn plek, schilderijen hangen nog aan de muur.

Toch verhuizen we volgende week naar ons nieuwe bouwval. En we zullen overwinteren in de stacaravan ernaast. Het is dan ook niet zo dat we nog helemáál niks gedaan hebben voor de verhuizing. Toen we ons huis te koop zetten, plaatsten we al veel spullen op Marktplaats of brachten het naar de kringloopwinkel. We hadden simpelweg geen plek om ons huis ‘netjes’ te tonen met zoveel spullen er in. Maar ik geef toe dat we sinds die tijd weinig meer gedaan hebben.

Spullen opslaan

Misschien ligt het wel aan het feit dat het een bijzondere verhuizing is. Want we gaan niet in een kant en klaar afgetimmerd huis wonen. We kunnen voorlopig maar weinig spullen kwijt. Het overgrote deel moet worden opgeslagen. Dat kan in de koestal. Ruimte zat, maar het is er ook koud, en er lopen spinnen en vast ook muizen. We brengen daar dus niet alles naar toe. Want het zou toch zonde zijn als ik volgend jaar merk dat uit elk fotoalbum een hapje is genomen, of dat onze zomerkleding tochtiger is geworden. Deze kwetsbare spullen mogen we gelukkig bij mijn ouders op zolder plaatsen. Ook daar is het koud, maar geen muis die erin komt. En aangezien al mijn oude schoolspulletjes er al vele jaren liggen, blijft het er vast goed.

Met nog een week voor de boeg is het nu wel echt tijd voor actie. We zullen per kamer aan de slag moeten. De dozen selecteren we op: 1. Stacaravan 2. Koestal 3. Ouders 4. Kringloop. Met keuken, woonkamer, werkkamer, 2 slaapkamers, zolder en garage kunnen we het deze week net redden.

 

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *