We zijn toch nog niet klaar met slopen

Volgens mij heb ik het al vaker gezegd: we zijn klaar met slopen. Maar dat blijkt toch weer niet helemaal waar te zijn. Vorige maand ging de schouw nog naar beneden, komende week gaan we er toch nog twee muurtjes uithalen. Voortschrijdend inzicht heet dat, en ik aanvaard het met een diepe zucht.

Dit stukje moet er nog uit. Van de (groene) deur tot voorwiel van de fiets

Grotere keuken

De gedachte is dat we een iets grotere keuken willen voor de tijdelijke woning, het voorhuis. Want, en nu komt het, we verwachten dat tijdelijk toch wel iets langer gaat worden. Voordat we de stal klaar zullen hebben, zijn we echt wel een aantal jaren verder. Met het neerhalen van een muurtje kunnen we de keuken in het voorhuis 4 vierkante meter groter maken, en dat geeft ruimte voor een tafel met stoelen en extra kasten. En dan het argument ‘als we het willen moeten we het nu doen’. Dat geeft druk op de ketel. Dus het besluit nemen we na een goede nachtrust: Laten we het maar doen.

De keuken loopt nu in een L-vorm. Straks is hij vierkant

Eerst opruimen

Het betekent dat we in de eerste plaats de stal moeten opruimen. Dit is de plek waar we al onze meubels hebben staan, en dozen vol spullen waarvan ik het bestaan al bijna ben vergeten. We schuiven wat op en we doen een deel naar zolder. Ooit zullen daar onze slaapkamers komen, maar voorlopig gaan we daar toch niet aan de slag, dus het kan er wel even blijven staan. Als dit deel van de stal is opgeruimd, kan de sloophamer erin. Muurtjes eruit, betonvloer eruit, puin afvoeren, de grond effenen, vloerisolatie erin, beton erop en dan de laatste lussen vloerverwarming leggen. Ondertussen nog even twee nieuwe muurtjes optrekken. Ach, het is te overzien!

Vloerverwarming

De rest van het huis is overigens al ‘gelust’. Een aardig karweitje waar je vooral zere knieën van krijgt, maar verder ging het leggen van de vloerverwarming best vlot. We moeten nu dus nog even wachten met het storten van de cementvloer totdat we de nieuwe ruimte erbij hebben getrokken. Nog even geduld dus.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Be Sociable, Share!

One Comment on “We zijn toch nog niet klaar met slopen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *