6 recepten voor het lekkerste fruitwater

We moeten goed drinken met dit warme weer.  Ik weet het, maar toch schiet het er nog wel eens bij in. Ik merk dat ik te weinig heb gedronken als ik ’s avonds erachter kom dat ik amper naar het toilet ben geweest. Maar nu ik deze kan heb, wordt water drinken een stuk makkelijker. Want ik zet ‘m gewoon buiten neer op de plek waar ik bezig ben: op het terras of bij de moestuin. Zo word ik er automatisch aan herinnerd dat ik toch echt een slokje moet nemen. En omdat ik er lekker fruit in doe, is het helemaal geen straf.

 

Elke dag probeer ik een andere fruitsap. De lekkerste wil ik graag met je delen. Ze zijn in een handomdraai gemaakt. En zo komen we allemaal aan onze 1,5 tot 2 liter water per dag.

Mijn lekkerste fruitwater:

 

  1. Met sinaasappel en munt – schil een sinaasappel en snijd hem in stukjes. Heb je biologische sinaasappels dan kan je hem direct in schijfjes snijden. Water erbij en een takje munt.
  2. Met rooibos, citroen en citroenmelisse – de thee die ’s ochtends overblijft in de theepot gebruik ik als basis voor dit lekkere fruitwater. De ene keer is dat rooibosthee, de andere keer groene Sencha of Earl Grey. Enkele schijfjes biologische citroen erbij en een takje citroenmelisse.
  3. Met vlierbloesem en citroen – nu vind je veel vlierbloesem. Pluk enkele schermen en doe het samen met enkele schijfjes biologische citroen in de kan met water.
  4. Komkommer met munt – ook een hele makkelijke. Schaaf (met de kaasschaaf bijvoorbeeld) slierten komkommer en meng het met de munt in het water. De munt kun je ook vervangen door basilicum! Of doe er nog een schijfje citroen bij!
  5. Aardbeien met munt – dat staat zo leuk in de kan, die zwemmende rode aardbeitjes. Je kunt het mengen met allerlei soorten munt.
  6. Appel en kaneel – dit bijzondere water maak je door twee appels in stukjes te snijden en met een kaneelstokje aan het water toe te voegen.

Om het water iets pittiger te maken, kun je stukjes gember toevoegen. Maak het water ’s avonds klaar, dan kunnen de smaken goed intrekken en heb je de volgende dag een heerlijke dorstlesser.

Proost!

Ook zo’n leuke waterkan? Kijk eens hier

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

3 Comments on “6 recepten voor het lekkerste fruitwater”

  1. Pingback: Heerlijk fruitwater - Voetspot

  2. Pingback: Met deze tips overleef jij en je tuin de droogte - elkedaggroener.nl

  3. Pingback: DIY: Vlierbessensiroop maken - elkedaggroener.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *