ArmedAngels: Eerlijke kleding raakt nooit uit de mode

Ik koop weinig kleding. Maar als ik kleding nodig heb, kijk ik altijd eerst even rond op watMooi, een webshop die enkel duurzame kleding verkoopt. Wat voelde ik me dan ook vereerd toen ze me onlangs vroegen om iets over een van de merken te schrijven die zij verkopen: ArmedAngels. Een stoere merknaam met een stoere kledinglijn. En ik mag ook nog eens 10% korting geven aan jou!

Ben jij al bekend met duurzame modemerken?
Op watMooi.nl vind je een grote selectie

 

Ik had nog niet eerder kennis gemaakt met ArmedAngels. Ik viel gelijk voor hun shirts: goede pasvorm, mooi materiaal en met bijzondere prints. Ik hou van de subtiele prints, zoals de bloemen die mooi langs de zij omhoog lopen. Ik ben vaak wat ingetogen in mijn kledingkleuren. Niet teveel opvallen is mijn motto. Maar toen ik man- en dochterlief vroeg welke zij mij het beste vonden staan, kwam er een hele andere keuze uit: de vogels! Even twijfelde, want de vogels zijn erg opvallend. Toch heb ik ‘m besteld en wat ben ik blij dat ik het gedaan heb. Het shirt zit heerlijk en staat me verrassend mooi.

Eerlijke kleding raakt nooit uit de mode

ArmedAngels is een bijzonder merk. Opgericht in 2007 in Duitsland met het heilig geloof dat eerlijke kleding nooit uit de mode raakt. En dat bewijzen ze. Waar ze ooit begonnen met alleen het ontwerp en de productie van t-shirts, brengen ze inmiddels meerdere vrouwen- en mannencollecties per jaar uit.

Gerecycled plastic, houtvezels of biokatoen?

Wat maakt ArmedAngels bijzonder? Uiteraard wordt de kleding gemaakt van duurzame materialen: biologisch katoen, biologisch linnen, biologisch wol, gerecycled plastic, houtvezels van beuken (Lenzing Modal ®) en houtvezels van eucalyptusbomen (Tencel ®). Al hun producten zijn GOTS* gecertificeerd en ze werken samen met de Fair Wear Foundation en Fairtrade.

Eerlijk loon

Verder wordt de kleding duurzaam geproduceerd. Iedereen in de keten werkt onder eerlijke voorwaarden voor een eerlijk loon. Of het nu de Indiaase katoenboer is, de naaisters uit Portugal en Turkije of de ontwerpers in de Duitsland: ArmedAngels is eerlijk voor de producenten, eerlijk voor het milieu.

Duurzaam katoen uit India

Nu staat India niet direct bekend om zijn duurzame katoenproductie. Veel boeren gaan gebukt onder grote schulden, juist omdat ze moeten investeren in pesticiden. ArmedAngels wil de katoenboeren stimuleren om duurzamer te produceren en werkt alleen met boeren, die bereid zijn de ommezwaai te maken naar duurzame katoen.

Nog een klein maar niet onbelangrijk pluspunt: ArmedAngels houdt niet alle winst voor zichzelf. Het bedrijf doneert een euro per verkocht kledingstuk aan goede doelen, waaronder een Indiaase organisatie die kansarme kinderen helpt aan onderwijs.

Ontvang 10% korting

Ik ben blij met mijn vogels. Ze staan letterlijk voor vrijheid. Word jij ook blij van de t-shirts van ArmedAngels? Of hou je van een van de andere duurzame merken die watMooi in haar webshop heeft? Ik mag je 10% korting geven op de hele collectie. Gebruik hiervoor de code ‘groener17’ bij je bestelling (geldig tot 1 april). Ik ben benieuwd waar jij voor kiest.

* Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationaal label voor biologisch textiel. Het GOTS-label garandeert dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt.

 

One Comment on “ArmedAngels: Eerlijke kleding raakt nooit uit de mode”

  1. Pingback: Hoe leer ik mijn dochter duurzame kleding te kopen? - elkedaggroener.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *