De beste voornemens: nieuwe uitdaging

uitdagingEen voornemen, uitdaging, doel, geef het maar een naam. In ieder geval komt er iets op mijn lijstje te staan dat ik de komende tijd moet ‘volhouden’. Want ik hou van een uitdaging. Iets doen wat ik normaal gesproken niet zomaar doe. Omdat het lastig is, moeilijk, ingewikkeld of tijd kost. Maar tegelijkertijd iets dat ik graag zou willen doen: omdat ik wil weten of ik het kan en hoe dat dan voelt.

In 2016 had ik een uitdaging voor het hele jaar: niks kopen. Het is me aardig goed afgegaan, maar belangrijker: het heeft me veranderd. Ik ben niet meer zo gretig, zo hebberig, en zie vaak dat ik ook wel zonder toe kan. Deze ervaring had ik niet willen missen. En een ding is me duidelijk: ik verwacht niet dat ik ooit nog verval in mijn oude ritme van kopen kopen kopen!

Elke maand een nieuwe uitdaging

Dit jaar wil ik elke maand een nieuwe uitdaging. Ik heb aardig wat tips binnengekregen. Het liefst zou ik ze allemaal in een keer willen uitvoeren, maar dan wordt de uitdaging wel heel groot. Dus heb ik er een paar uitgekozen. Elke maand een. En als hij na een maand bevalt, zet ik ‘m gewoon door.

start-1414148_640Veranderen is lastig… maar niet onmogelijk.

Alvast voor het eerste half jaar:

  • Februari: een maand lang vegetarisch eten voor het hele gezin!
  • Maart: energie- en waterverbruik minstens 20% terugdringen ten opzichte van februari
  • April: een maand lang alles zelf maken (schoonmaak/verzorgingsproducten)
  • Mei: een maand lang minstens 2 keer per week wildpluk eten
  • Juni: een maand lang geen plastic afval
  • Juli: een maand lang alleen biologisch eten en drinken

Weer in het ritme

Behalve dus voor januari. Na twee weken vakantie moet ik echt mijn best weer doen om in het ritme te komen. Deze maand staat dus in het teken van de doelen die ik me vorig jaar ook al stelde, maar waar akelig het slob in is gekomen:

  1. elke ochtend 6 uur opstaan
  2. elke dag 10.000 stappen zetten
  3. twee keer per week hardlopen

Nou… daar gaan we dan!

One Comment on “De beste voornemens: nieuwe uitdaging”

  1. Pingback: SpaceProject2017 | Voetspot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *