DIY: deodorant maken

Snif snif… wat ruik ik toch? Nou, in ieder geval niet mijn oksels J. Ik heb net namelijk zelfgemaakte deodorant onder mijn oksels gesmeerd. Een mengsel van zuiveringszout (baking soda), maizena en kokosolie. En enkele druppels etherische olie, in mijn geval lavendel.

Recept:
2 eetlepels maïzena
2 eetlepels baking soda
2 eetlepels kokosolie
Deo1evt. 5 druppels etherische olie

Meng de maïzena met de baking soda. Smelt de kokosolie en voeg het bij de poeder. Goed roeren. Voeg eventueel de druppels etherische olie toe. Een tijdje laten staan totdat het hard is.

deo3Er zijn meer redenen te bedenken waarom je zelf deodorant zou maken. Het is goedkoop, het is makkelijk, het geeft minder afval en je weet welke ingrediënten erin zitten.
Tip: koop je baking soda bij de toko. Daar koop je het voor een schijntje in vergelijking met de natuurwinkel.

Zelf gebruik ik eerlijk gezegd al een tijdje geen deodorantstick of spuitbus meer. Onlangs vond in het potje ‘no sweat dodorant’, gemaakt van enkel baking soda en etherische olie bij het leuke winkeltje Waar in Groningen. Ik was een beetje sceptisch of het echt zou helpen, maar daar kwam ik al heel snel achter. Hoewel het lekkere geurtje dat erin zit al snel vervliegt, zorgt het er wel voor dat nare geurtjes van mijzelf geen kans krijgen. Een aanrader.

Het is nu even wachten op een flinke zweetbeurt om te kijken of het dan ook werkt.

Be Sociable, Share!

One Comment on “DIY: deodorant maken”

  1. Pingback: Groen huishouden: baking soda als schuurmiddel - elkedaggroener.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *