5x duurzaam inpakken

Een cadeautje is leuk om te geven en daar besteed ik altijd veel aandacht aan. Of ik het nu koop of zelf maak. Maar vlak voordat ik het cadeau ga geven, realiseer ik me altijd dat het nog ingepakt moet worden. En… dat ik nooit inpakpapier in huis heb. Behalve dan kerstpapier, want dat bewaar ik altijd na het kerstfeest (iedereen wordt ook altijd gek van mij als ik ze vraag om de cadeautjes ‘netjes’ uit te pakken). Dus, waar pak ik het mee in?

Ik vind cadeaupapier eigenlijk ook onzin, want het is vreselijk ongewaardeerd. Het is slechts een halve minuut functioneel. Van ‘ah, een cadeautje’ tot scheur scheur – weg papier. Voor mij dus geen cadeaupapier. Gelukkig zijn er nog mogelijkheden te over om je cadeau mooi aan te bieden. 5 tips voor duurzaam inpakken van je cadeau’s.

Tijdschrift

Gebruik een oud tijdschrift. Scheur er mooie pagina’s uit en plak er een paar aan elkaar, afhankelijk van de grote van het cadeau. Een mooie collage maken van foto’s uit het tijdschrift kan natuurlijk ook, zoals hier van fellowfellow.com

cadeau ingepakt met een bladzijde uit een tijdschrift met mooie bloemen

De krant

Zodra je de krant uit hebt, is het oud nieuws. Ideaal dus om er iets anders mee te doen: inpakken bijvoorbeeld. Knip smalle reepjes uit en maak er een grote strik van. Of maak met verf of stift eerst een mooie tekening op een pagina. Zo verhef je krant tot kunst. Zoals op deze foto van bespokebyyou.nl

cadeau ingepakt in een krant, en een strik

Doos

Bewaar de dozen die je krijgt bij je bestelling via de post. Verpak je cadeau en draai er wat draadjes wol omheen. Of plak er een leuke tekst op uit een tijdschrift.

Textiel

Een oud overhemd of versleten blouse. Weggooien kan altijd nog. Maar je kunt er ook mee inpakken. Knip er een vierkante of rechthoekige lap uit. Gebruik de mouwen voor een strik. Ben je creatief, dan borduur je er nog een strik op of vingerhaak je een koordje. Of doe het zoals Booksandwords laat zien.

cadeau ingepakt in een mooie stof

Wegenkaart

Wie gebruikt nog een wegenkaart als hij een tomtom heeft? Bijna niemand. Dus haal die kaarten uit de kast en verpak er je cadeaus mee. Over duurzaam inpakken gesproken. Super origineel! Neem een voorbeeld aan deze van beginvanietsmoois.

cadeau ingepakt in een landkaart

Meer tips om te leven met minder afval? Lees dan snel verder.