Duurzame activiteiten: september

Elke maand weer een agenda met duurzame, groene activiteiten en/of gezellige fairs. 

vrouw met koffer op landweg

N70 Trail

NWanneer: 1 september
Waar: Hengstdal 3, Ubbergen (bij Nijmegen)
Wat: Deze trailrun gaat door een prachtig stuk landschap met heuvels en bos in het Rijk van Nijmegen. Met pittige hellingen, modderige single tracks en huiveringwekkende afdalingen. Er zijn 4 afstanden: 7, 14, 28 en 42 kilometer.
Meer info: N70Trail

Groenkids Oogst Eindhoven

Wanneer: 4 september
Waar: Philips Fruittuin Eindhoven 
Wat: In de Philips Fruittuin neemt de boerin de kinderen mee door haar tuin en vertelt er van alles over. Vervolgens mogen de kinderen zelf appels en peren plukken om op te eten.
Meer info: Groenkids Oogst

Impact Café: Vakanties van de toekomst

Wanneer: 15 september
Waar: Social Impact Factory Utrecht
Wat: Op vakantie zonder schuldgevoel, hoe doe je dat? En wie is er verantwoordelijk voor dat we dat ook kunnen. Discussieer mee over de vakantie van de toekomst.
Meer info: Vakanties van de toekomst

Vegan en yogafestival

Wanneer: 15 september
Waar: Brussel
Wat: Een dag lang yoga- en meditatiesessies volgen, plantaardige voedingsmiddelen proeven, lezingen over gezondheid bijwonen en rondsnuffelen tussen de stands met veganistische cosmetica, accessoires, tassen, schoenen en gerechten.
Meer info: Vegan en yogafestival

Open monumentendag

Wanneer: 14 en 15 september
Waar: landelijk
Wat: Monumenten worden opengesteld voor het publiek. Van een boerderij, tot een kasteel, tot straatmeubilair of monumentaal groen.
Meer info: Open Monumentendag

Inspiratiefestival

Wanneer: 15 september
Waar: Amersfoort
Wat: Ondernemers uit Amersfoort en omstreken inspireren je deze dag tot bewust leven op het gebied van duurzaamheid, gezondheid, welzijn en persoonlijke groei. Met workshops, inspiratiesessies, massages en veel gezellige kraampjes. Dit festival is Zero Waste.
Meer info: Inspiratiefestival

Impact Café: Waterstof tot nadenken

Wanneer: 24 september
Waar: Lux in Nijmegen
Wat: Wat is waterstof en wat kun je er mee? Heeft het nadelen of alleen maar voordelen? Praat mee over de rol van waterstof in de energietransitie.
Meer info: Waterstof tot nadenken

Maker Faire

Wanneer: 28 en 29 september
Waar: Eindhoven
Wat: Het grootste maakfestival van Nederland staat in het teken van maken, ontdekken en spelen met techniek en innovatie. Bekijk levensgrote Star Wars R2D2’s, 3D blacklight sculpturen en knotsgekke voertuigen. Ga aan de slag met de pottenbak-robot, leer duurzame energie opwekken en leer de skills van de toekomst! Een waanzinnige doe-het-zelf kermis voor de hele familie waar alles kan én mag! 
Meer info: Maker Faire

Heb je ook een duurzame of groene activiteit waar je extra aandacht voor wil hebben? Stuur me een mail <ageda@elkedaggroener.nl>

Kijk hier voor groene activiteiten in juli en augustus.