Help boer Luring en koop een pukkelpompoen

Als blogger van de Voetspot help ik mee om de pukkelpompoenen van boer Harry Luring aan de man te brengen.  Het gaat om 125.000 pompoenen uit Onstwedde, die door een zeer plaatselijke hagelbui op 22 juli schade opliepen. Een flinke financiële aderlating voor de boer, want wie wil er nu een pukkelpompoen? 

Via de reguliere kanalen kan kweker Harry Luring de pompoenen niet meer kwijt. Regelgeving houdt dat tegen. Maar ludieke acties als die van de Streekboer, extra media-aandacht (van onder andere RTV Drenthe) en nu ook de actie van de Voetspotters, maken het mogelijk dat de pompoenen toch voor een eerlijke prijs worden verkocht. Want misschien zien ze er van buiten minder mooi uit, van binnen zijn ze echter even smakelijk.

Geen voedselverspilling!

Onze boodschap: de consument moet weer leren dat ons voedsel er niet altijd perfect uit hoeft te zien om goed te eten te zijn. Per jaar gooien we in Nederland 700 miljoen kilo goed voedsel weg. Dat moet echt anders!

Doe daarom nu ook mee aan deze Pukkelpompoenen actie en koop een pukkelpompoen voor 2,-. De pompoenen zijn af te halen bij diverse adresjes van de vrijwilligers en bij RTV Drenthe, die mee helpt om deze actie tot een succes te maken.

Bij wie/ waar kan je de pompoenen kopen?

20 stuks    Dick Sijbenga, Gieten

20 stuks    Ageda Venema, Assen

20 stuks    Jack Merx, Eelde

20 stuks    Xandra van Zon, Eexterveen

10 stuks    Judith Boekel, Assen

20 stuks    Dorinda Hijszeler, Eelderwolde

50 stuks    RTV Drenthe, Assen

Meer weten?

  • Neem contact op met de Voetspotters via Facebook of mail naar communicatie@nmfdrenthe.nl. 
  • Download de flyer over deze actie (pdf).

Hou je niet van pompoen? Geen probleem. Je maakt er deze prachtige voederbakken van voor de vogels. Klik op de link voor een werkbeschrijving.

 

 

 

 

 

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *