Mijn 5 handigste tuinhulpjes


De zon schijnt!!! Eindelijk, ik kan de tuin weer in. De regen van de afgelopen weken was niet het enige probleem, met windkracht 7 de hele dag om je oren is tuinieren ook niks. We wonen nogal ‘vrij’, met slechts landerijen om ons heen. Heerlijk, maar bij elke stap naar buiten wordt je weggeblazen. De eerste stappen in de tuin heb ik deze week al weer gezet. De aardappels zijn gepoot en de kapucijners de grond in. Kapucijners doe ik voor het eerst. Ik hoop dat het wat wordt, want manlief heeft zin in een Captains Diner  🙂

We hebben een grote tuin zoals je misschien weet. Daarom ben ik altijd op zoek naar handig tuingereedschap. Ik wil graag met je delen wat ik vorig jaar (en begin dit jaar) aanschafte of kreeg. Want gelukkig weten mijn vrienden ook dat ik graag in de tuin ben.

Binnenshuis zaaien – het oog wil ook wat

Ik heb zaaibakken op de vensterbank staan in de woonkamer. Erg handig, want hier is het lekker warm en er komt veel zon. Maar erg mooi vind ik het niet. Dus ging ik op zoek naar een kweekkastje. Niet te groot, niet te klein. Bij Dille en Kamille vond ik deze. Handig, want je kan ook het dakje openzetten. En het staat een stuk leuker dan de plastic zaaibak.


Poten met een stokje

Een wat? Dat was wat ik dacht toen ik dit tuingereedschap cadeau kreeg. Wat moet ik daar nu mee. Maar het is een van mijn meest gebruikte tuinvoorwerpen. Het is een pootstokje. Hiermee maak je makkelijk gaten in de grond. Bijvoorbeeld voor zaaien of verspenen. 


Nooit meer een lekke (kruiwagen)band

Daar had in nog nooit van gehoord. Maar toen het wiel van onze kruiwagen steeds leegliep, kreeg ik er echt genoeg van. Want duw maar eens een kruiwagen met lekke band! Dan kan je beter alles in een tas stoppen en er mee gaan sleuren. Deze banden zijn echt ideaal. Zouden ze ook voor de fiets moeten bedenken. 

Bollen voor de zomer

De zomerbollen kunnen de grond in. Met deze bollenplanter hoef je niet meer door de knieën. Noem het lui, maar mijn rug krijgt nog genoeg te verduren dit tuinseizoen, geloof dat maar! Je kunt de grote van het gat aanpassen op de grote van de bol. En je ziet precies hoe diep je gaat. Ik gebruik ‘m overigens ook voor het poten van de aardappels. 


Bollen zonder gif

Kies uiteraard wel voor biologische bloembollen (lees hier waarom). Zoals deze mooie lelies. Misschien een beetje prijzig, maar onthoud dat ze winterhard zijn en terugkomen als een vaste plant.


Je eigen compost

In onze tuin staan zelfgemaakte composthopen. Ik ben er nog een beetje mee aan het klungelen. Eigenlijk zijn deze bakken een stuk makkelijker. En wat is er beter dan eigen compost in de tuin? 

En nu hup, hup, terug de tuin in!