Over voornemens en verwachtingen

Het nieuwe jaar is al weer in volle gang en nog heb ik geen letter op papier gezet. Althans, geen letter voor mijn eigen blog. Wel schreef ik een paar blogs voor SOXS.co, het bedrijf dat op een duurzame manier heerlijke geitenwollensokken maakt (van schapenwol :)). En ik zette onder hun vlag de actie Het warmste cadeau van Nederland op, waarbij iedereen groepen mensen kan aanmelden (sociale initiatieven) die deze winter wat extra warmte en liefde kunnen gebruiken en voor wie een doos warme sokken een welkom cadeau is. Ook schreef ik ondertussen een nieuwsbrief voor zorgboerderij De Hansehof, waar ik al lange tijd met heel veel plezier vrijwillig werk.

Maar een blog schrijven voor Elkedaggroener, mij eigen geesteskindje, kwam niet uit mijn vingers. Misschien heb ik last van blog moeheid. Zijn de dagen me te kort en te koud. Zit ik te wachten tot ons huis eindelijk klaar is. Of tot ik de tuin weer in kan… Onzin natuurlijk, want er valt ontzettend veel te vertellen. Eigenlijk gaat alles gewoon heel goed. Want:

  1. Ik heb een eigen bedrijf

    Ik heb eindelijk mijn eigen bedrijf ingeschreven van de Kamer van Koophandel: Essali, dat staat voor de eerste letters van de namen van mijn (bonus)dochters. Met Essali wil ik schrijfklussen aannemen van bedrijven en organisaties die een passie hebben voor het groene leven. Schrijfklussen dus die bijdragen aan een duurzame omslag, aan een betere wereld. Elkedaggroener is mijn tweede bedrijf, waar ik in eerste instantie vooral met de blog doorga. Maar ook het geven van workshops over duurzaam leven staan hier op de agenda. En ik heb meer plannen voor dit jaar! (maar die hou ik nog even voor mezelf).

  2. We hebben een keuken en een badkamer

    Het huis schiet op. Nee, we wonen er nog steeds niet. Die leuke caravan staat nu al voor het derde jaar naast de woning. Maar… de keuken is klaar. We kunnen er koken, eten, lezen, werken en chillen. En sinds vandaag kunnen we douchen onder een echte douche! Met warmteterugwinning (wint warmte terug uit weggespoeld douchewater), met water dat wordt verwarmd met behulp van de warmtepomp en een douchekop waarbij lucht samen met het water naar beneden stort, zodat je het gevoel hebt dat er veel water uit komt, maar in werkelijkheid maar een fractie van het water gebruikt. Na ruim 2 jaar zijn we klaar met dat armetierige straaltje dat uit de douche van de caravan komt. Het had een groot voordeel: niemand douchte vaak, noch lang. Nu heeft dochterlief al een schema gemaakt waarop elke dag een douchebeurt staat. Daarover moeten we dus nog in gesprek.

Er is meer aandacht voor duurzaamheid dan ooit!

En waarom zou ik stoppen met bloggen? Er valt nog zoveel te vertellen en te leren. In de media is meer aandacht voor duurzaamheid dan ooit! Het is hét moment om te veranderen. Om stil te staan bij onze eigen levensstijl en ons af te vragen: wat kunnen we zelf doen om ons leven op planeet aarde voor onze kleinkinderen leefbaar te houden? Op elkedaggroener.nl hou ik je op de hoogte met tips en trics.

 

 

 

Lees verder:

One Comment on “Over voornemens en verwachtingen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *