Stadsmormels: Natuur op tv

Wij hebben geen tv. Dankzij het ontbreken van een kabel en een schotel, is hier geen ontvangst. Dus missen we nogal wat. Nou ja, niet echt hoor. Het is best rustig zo. Toch mis is blijkbaar af en toe toch wel iets.

Vorige week sprak ik met buurvrouw N. over de gevechten bij ons in het kanaal. Niet van roeiers of zwemmers of de toeristen op hun boot. Nee, deze gevechten spelen zich af aan de kant, in het hoge gras en gaat met luid geplons en kabaal gepaard. Dat zijn Meerkoeten, was haar mening. Want Meerkoeten zijn super territoriaal. Dat had ze gezien in het programma Stadsmormels van de VARA.

Nu ben ik duidelijk niet van de stad, maar toch zocht ik het programma even op. En wat heb ik ervan genoten. Van de prachtige beelden en de humor. En ik heb er nog veel van geleerd ook. Nu snap ik waarom de Meerkoet en de Fuut hier zo (op het oog) gebroederlijk naast elkaar leven! Want de Fuut kan heel gemeen zijn: hij zwemt lang onder water en prikt de Meerkoet dan zo in zijn buik!
Dit programma staat vanaf nu op mijn lijstje ‘uitzending gemist’. Ik zie dat er al weer een verhaal over de parkiet klaarstaat.

En doe gelijk de test! Wat voor stadsmormel ben jij? Ik ben een ooievaar 🙂

Heb je wel televisie? Stadsmormels is elke zaterdagavond te zien rond 22.05 uur op NPO 1.

 

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *