• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

elkedaggroener

inspiratie voor een duurzame leefstijl

  • Home
  • Duurzame inspiratie
    • Hergebruik
    • Ons eten
    • Energie
    • Minder spullen
    • Verzorging
  • Blog
    • Zelf doen
    • Zelf maken
    • Zelf beleven
    • Zelf bouwen
    • Zelf planten
    • Lezen, zien en kopen
  • Shop
    • Kaarsen
    • Houten producten
    • Tuinieren
    • Duurzaamheid
    • DIY
  • Over mij
    • Samenwerking
    • Voor bedrijven
  • Contact

Uitdaging: 1 maand vegetarisch

1 februari 2017 door Ageda Venema Leave a Comment

cooking-1013455_640Ik vraag dochterlief nog een keer: wil je echt meedoen met deze uitdaging en een maand lang vegetarisch eten? Als rasechte vleeseter stond ze niet gelijk te springen op tafel toen ik mijn uitdaging aankondigde. Maar spannend vindt ze het eigenlijk ook wel. Ik krijg een hele waslijst te horen van wat ze in ieder geval niet wil eten: bonen, linzen, kikkererwten. Hmmm, dat vergt creativiteit in de keuken.

 

Mc Burgers – maar dan zonder vlees

Ik begin deze dag met een lijstje te maken van wat we eten de komende week. En wat ik haar als broodbeleg kan voorschotelen, want de biologische salami en ham verdwijnen nu ook van tafel. Gisteren mocht dochterlief in de winkel vegetarisch vlees uitzoeken. Ze kwam terug met de Mc burgers van de Vegetarische Slager. Ok!

vegetariano1 maand vegetarisch

Ik wil graag deze uitdaging aangaan. Een maand helemaal geen vlees eten. En ik heb mijn gezin gevraagd of ze mee willen doen. Ik heb namelijk geen zin om vegetarisch te koken en er vervolgens een hamlapje bij te bakken. Ik wil juist die gerechten vinden die vegetarisch eten zo lekker maken. Niet overal een klodder kaas op doen ter vervanging. Kan in ons geval ook niet, want manlief heeft kaasvrees.

Uitdijende footprint

Eten is voor een groot deel verantwoordelijk voor onze uitdijende footprint op aarde. En dat komt dan weer voor een heel groot deel door het eten van vlees. Uiteraard helpt mijn kopje cappuccino die ik nu drink tijdens het tikken van dit stukje ook niet. Wie weet laat ik dat ook nog een keer varen. Maar ik ga nu eerst voor het vlees. Daarnaast wil ik ook de vegetarische keuken met al zijn heerlijke gerechten ontdekken. Want ik hou van koken. Ik ben blij dat man- en dochterlief met mij deze uitdaging aan gaan. ‘Maar niet langer dan een maand’, waarschuwt dochterlief. Ik vind het prima. Wat ze op 1 maart eten, zou mij worst zijn.

Filed Under: Zelf beleven Tagged With: uitdaging, vegetarisch

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Zoeken

Winkelmand

Weten hoe je biologisch én goedkoop kunt eten? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de checklist gratis.

Producten

  • zakje gevuld met blaadjes goudsbloem Gedroogde goudsbloem €2.75
  • gedroogde rozemarijn Gedroogde rozemarijn €2.75
  • 400 gram bijenwas Bijenwas €12.69
  • zak 1 kg zeepvlokken van biologische afkomst Biologische zeepvlokken €10.90
  • koekaars Handgemaakt van kaarsresten: koekaars €5.95 – €10.95

Meest gelezen

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

BoekenBoeken

Mijn blogs

Toen ik besloot bewuster te gaan leven, wist ik niet waar te beginnen. Maar al snel werd duidelijk dat elke stap die ik zette, goed was. Ik hoop dat mijn ervaringen jou kunnen inspireren.

Zelf doen          Zelf bouwen
Zelf planten     Lezen, zien en kopen
Zelf beleven     Zelf maken

  • Bloglovin
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Home
  • Duurzame inspiratie
  • Blog
  • Shop
  • Over mij
  • Contact

© 2023 · elkedaggroener ·