• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

elkedaggroener

inspiratie voor een duurzame leefstijl

  • Home
  • Duurzame inspiratie
    • Hergebruik
    • Ons eten
    • Energie
    • Minder spullen
    • Verzorging
  • Blog
    • Zelf doen
    • Zelf maken
    • Zelf beleven
    • Zelf bouwen
    • Zelf planten
    • Lezen, zien en kopen
  • Shop
    • Kaarsen
    • Houten producten
    • Tuinieren
    • Duurzaamheid
    • DIY
  • Over mij
    • Samenwerking
    • Voor bedrijven
  • Contact

Veganistische gehaktballen

22 april 2015 door Ageda Venema Leave a Comment

veganistische gehaktballenVeganistisch eten is lekker. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Vanavond had ik weer het bewijs op mijn bord liggen. Overheerlijke ‘gehaktballetjes’. Althans, zo verkocht ik ze aan dochterlief. Hoewel ze gelijk doorhad dat dit géén echte ‘bal’ was, zat ze lekker te smullen van deze veganistische gehaktballen. Waarom ik het dan toch gehakt noem? Omdat er gehakte noten in zitten. Gehakt is gehakt.

Lees hieronder het recept van notengehaktballetjes, of kijk hier op de site van VeganChallenge waar het recept vandaan komt. Je vindt daar ook een heerlijke champignonsaus.

Notengehaktballetjes

Ingrediënten:

        • 1 kleine ui
        • 2 teentjes knoflook
        • 6 middelgrote champignons
        • 2 el olie
        • 1 el bloem
        • 250 ml water
        • ½ bouillontablet
        • 175 g gemengde noten (bijv. amandelen, hazelnoten, cashewnoten)
        • 125 g paneermeel
        • 1 eetlepel ketjap manis
        • ½ eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden, bijvoorbeeld tijm en rozemarijn
        • Versgemalen peper
        • Handje bloem
        • Olie om in te bakken

Bereiding:
Snijd de ui, knoflook en champignons fijn en fruit deze ±5 minuten in de olie. Voeg de eetlepel bloem toe en bak eventjes mee. Voeg water, bouillon, ketjap, en kruiden toe en laat ±5 minuten koken.

Hak de noten fijn in een keukenmachine, of met een groot mes. Voeg noten en paneermeel toe. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel wat afkoelen.
Vorm balletjes, ongeveer 16 stuks (4 p.p.), en bedek deze rondom licht met bloem door ze er doorheen te rollen. Bak de balletjes vervolgens in een koekenpan in een paar eetlepels olie op matig hoog vuur.

Filed Under: Zelf maken Tagged With: recepten, Vegan Challenge, veganisme

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Zoeken

Winkelmand

Weten hoe je biologisch én goedkoop kunt eten? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de checklist gratis.

Producten

  • Drie hartenkaars Drie Harten kaars €7.95 – €12.95
  • Handgemaakt van kaarsresten: Piramidekaarsen €7.95
  • bokashi starter Bokashi starter €8.95
  • Geboorte kaars €9.50 – €9.95
  • gedroogde guldenroede Gedroogde Guldenroede €3.50

Meest gelezen

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

BoekenBoeken

Mijn blogs

Toen ik besloot bewuster te gaan leven, wist ik niet waar te beginnen. Maar al snel werd duidelijk dat elke stap die ik zette, goed was. Ik hoop dat mijn ervaringen jou kunnen inspireren.

Zelf doen          Zelf bouwen
Zelf planten     Lezen, zien en kopen
Zelf beleven     Zelf maken

  • Bloglovin
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Home
  • Duurzame inspiratie
  • Blog
  • Shop
  • Over mij
  • Contact

© 2023 · elkedaggroener ·