9 x Courgette recepten

courgette receptenWil je nog een courgette, vroeg mijn moeder? Haar courgetteplanten schenken gulzig grote dikke courgettes. Nee dank je, ik heb er zelf nog een paar liggen. Ik heb namelijk ook een paar planten in de tuin. We eten zo vaak courgette de laatste tijd, dat dochterlief de groente heeft opgenomen in haar lijst van ‘lust ik niet’. En dat is jammer. Want het is een lekkere groente die je in veel verschillende gerechten kunt gebruiken. Courgette recepten: van courgettespaghetti tot courgettemuffins. Hartig én zoet.

 1. Courgetti/spaghetti
  courgetti courgette receptenDankzij de spirelli maak ik heerlijke pasta van courgette. De spirelli is een soort puntenslijper waar je de courgette doorheen draait. Met als resultaat lange spaghettislierten. Wok de courgette even kort voordat je ‘m met de pastasaus mengt. Zo raakt hij eerst zijn overtollige water kwijt en wordt je saus niet te dun.
 2. Muffins
  Courgette in je muffin. Ik vind het een verrassing! Zelf maakte ik ze wel al eens hartig. Tot ik deze tegenkwam. Bijzonder!
 3. Lasagne
  In plaats van deegvellen, gebruik je courgetteplakken. Gewoon geschaafd met de kaasschaaf. Het is lekker om ze even van te voren kort in een droge pan te grillen. Maak verder de lasagne zoals je gewend bent.
 4. Soep
  Van alle groente kun je soep maken. Dus ook van courgette. Zelf maakte ik al eens sla-courgettesoep. Snel en lekker.
 5. Pannenkoeken
  Deze moet ik nog proberen. Het is zo simpel, dat moet gewoon lukken.
 6. Courgetteballetjes
  In Griekenland weten ze wel wat ze moeten doen met courgettes. Ze maken er Kolokythokeftedes van. Wat? Courgetteballetjes. Lekker naast de aardappels en de groente. Met veel tzatziki. Hier staat een lekker recept.
 7. Gevuld
  Snijd de courgette in de lengte door midden en schep het vruchtvlees eruit. Zorg er wel voor dat je nog een dikke rand overhoudt. Meng het uitgeschepte vruchtvlees met de rest van je vulling en vul de courgettes ermee. 15-20 minuten in de oven.
 8. Gegrild
  Dit is mijn favoriet. Courgette even gegrild in de oven of in een droge pan. Eventueel wat zout en peper erop en klaar.
 9. Rauw door de salade
  Courgette kun je ook rauw eten. Snijd eens wat dunnen sliertjes en meng dit door je salade