De lekkerste vegan cappuccino

Of ik een stukje vlees van de barbecue wil? Nee, dank je. Ik heb er oprecht geen trek in. Sinds enkele weken ben ik mijn vleesinname drastisch aan het verminderen. En dat geldt ook voor mijn zuivelconsumptie.

vegan cappuccino

Dus minder kaas, minder melk. Dat is een stuk lastiger, want mijn dag kan niet beginnen zonder cappuccino. Dus moest ik op zoek naar een goede melkvervanger die ervoor kan zorgen dat mijn ochtendhumeur op peil blijft.

Het lekkerste van een cappuccino is de schuimkraag. Een koffie met gewoon een sloot warme melk doet het voor mij niet. De koffie moet zich echt een weg banen door de melkschuimlaag heen. Vooral die eerste slok is pure genot. Maar welke plantaardige melk leent zich hiervoor?

5x plantaardige melk voor de cappuccino

Op zoek naar de lekkerste vegan cappuccino testte ik 5 plantaardige melksoorten.

Amandelmelk van Alpro– de smaak vind ik wel lekker. Maar de schuimkraag valt me erg tegen.

Sojamelk van Jumbo– wauw! Die schuimt. Echt een dikke vette schuimkraag, die ook niet inzakt halverwege het kopje. Deze sojamelk is een beetje zoet, en ik heb het vermoeden dat het goed bijdraagt in mijn calorieëntoevoer. Een kop koffie vult in ieder geval flink.

Havermelk van Oatly– ik moest vooral even wennen aan de gelige, beetje waterige kleur. Maar het verbaasde me hoe goed deze melk schuimt. En de smaak is goed.

Rijstmelk van Rice Dream– dat komt helaas neer op koffie met iets waterigs. Ik hou niet van de smaak in mijn koffie, en schuim zit er al helemaal niet op.

En de winnaar is……..

Ik ga voor de havermelk. Gevoelsmatig is hij wat lichter dan de sojamelk. Schuim en smaak zijn mooi Maar heb je sojamelk in huis, dan kom ik ook gerust langs voor een bakkie 🙂

Waarom ook al weer minder zuivel? De veehouderij veroorzaakt vijftien procent van alle broeikasgassen zoals CO2: één koe staat gelijk aan 4,5 auto’s! Om een koe 1 liter melk te laten produceren is er 500 liter water nodig. Een melkkoe eet dagelijks zo’n 70 kilo aan voedsel. Zij krijgt o.a. gras en krachtvoer. Om al dat voer te verbouwen, wordt tropisch oerwoud gekapt en verdwijnt de biodiversiteit. 

 

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *