Dit weekend: Veggieworld in Utrecht

Heb je voor dit weekend nog geen plannen? Ga naar Veggieword in Utrecht, de grootste plantaardige beurs van Europa.

Ontdekken hoe jij groener kunt leven? Dat doe je dit weekend tijdens de grootste plantaardige beurs van Europa; VeggieWorld. Ontdek je groene vingers in de Grow Green Zone, bezoek duurzame workshops en lezingen en smul van de lekkerste 100% plantaardige gerechten uit binnen en buitenland.

Inspirerende duurzame workshops

“Tijdens VeggieWorld vinden meerdere workshops en kookdemonstraties plaats waar je leert hoe je met je mes en vork een bijdrage levert aan een duurzamer milieu. Een topic dat zeer relevant is bij het tegengaan van klimaatverandering,” vertelt ProVeg directrice Veerle Vrindts, “Zo doe je zaterdagochtend kennis op tijdens de kookdemo Meaty Mushrooms van Maartje Borst en op het Fitplein leert chef Alexander Gershberg je alles over fermenteren. Natuurlijk ga je ook naar de lezing van Het Zero Waste Project over hoe je meer plastic vrij kunt leven.” Op zondag val je helemaal met je neus in de boter en woon je een lezing over Fossil Free Argiculture van ASEED bij en een duurzame kookdemonstratie van de bekende BOSH! TV guys. De dag sluit je af met het ‘Samen gaan voor impact’-panel waar de impact van verschillende duurzame keuzes bediscussieerd worden.

Eet je buik rond en red het milieu

“VeggieWorld zou VeggieWorld niet zijn als je tussen de lezingen en workshops door niet geniet van de heerlijke hapjes,” vervolgt Veerle Vrindts. “Er zijn maar liefst 100 standhouders uit binnen- en buitenland die je verleiden met de lekkerste 100% plantaardige producten en gerechten. Wat dacht je van de lekkere plantaardige kaasje van Charly’s All Fair, allerlei zoet en hartige hapjes en snacks van The Vegan Bakery & the Dutch Weed Burger.” Naast al het heerlijke eten shop je ook duurzame cosmetica, kleding en verzorgingsproducten.

Zo ga je food waste tegen

Uniek dit jaar zijn de ‘geredde tomaten’ (maar liefst 700 kilo!) van de Haagse Hotelschool waar heerlijke tomatensoep van is gemaakt. Scoor je een kom soep, dan krijg je er een pot soep bij cadeau voor thuis. Een ticket in de voorverkoop kost maar 8 euro en scoor je hier.

9 en 10 maart 2019
10:00 – 18:00
Jaarbeurs Utrecht

[Bron: persbericht]

Lees ook: