Constant tikt de regen tegen het zolderraam… Wat een hondenweer vandaag. Maar hier in het noorden mogen we nog van geluk spreken, voor het zuiden van het land is code oranje aangekondigd vanwege harde windstoten. Bij ons valt de regen slechts recht naar beneden. Eindeloos lang.
Tijd dus om te gaan bakken. Ik heb zin in iets lekkers, maar wel gezond: een gezonde snack dus. Gelukkig heb ik een paar recepten op voorraad. Zoals deze heerlijke haverkoeken. Dit recept kwam ik ooit tegen in het kookboek van de ‘Voedselzandloper’. Het is niet alleen lekker en gezond, maar ook nog eens super makkelijk en snel te maken. Handig voor als er plotseling bezoek komt.
Ik noem het suikervrij, omdat ik geen suiker toevoeg. Natuurlijk bevatten banaan en chocola suiker. Hoe puurder de chocola, hoe minder suiker er in verhouding in zit.
Dit heb je nodig om deze lekkere koeken te maken:
- 150 gram havermout
- 50 gram pindakaas
- 1 banaan
- 1 ei
- 50 gram hazelnoten
- 60 gram pure chocola
- scheutje olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de havermout met de banaan, het ei, een scheutje olijfolie en de pindakaas. Hak de noten grof en meng ze door de havermout.
Leg in een ovenschaal van 20×20 een bakpapiertje en verdeel het mengsel over de schaal. Druk goed aan. Bak de haverrepen in ongeveer 30 minuten af. Laat ze vervolgens afkoelen.
Smelt de chocolade au bain-marie en smeer de chocolade met een mes over de haverrepen. Laat de chocolade uitharden en snijd de repen in 8 gelijke plakken.
Hopelijk komt er vandaag niemand spontaan op bezoek! Hebben we deze koeken helemaal voor onszelf 🙂
Lees ook:
Geef een reactie