Het groene boekje van

Evan van der Poel

Evan (30) organiseert met zijn bedrijf Roots in Nature hikes en survivaltochten in binnen- en buitenland. Zo brengt hij mensen weer in contact met de natuur. En dat is hard nodig vindt hij. “Het zit niet goed met de huidige gezondheidstoestand van Nederland. De helft van de Nederlanders heeft overgewicht, waarvan 11% onder kinderen. Minstens 20% van ons krijgt te kampen met een depressie, 14% van de werknemers krijgt een burn-out en 20% van de bevolking heeft last van slaapproblemen. Oorzaak: te weinig bewegen, te ongezond eten en te weinig buiten zijn. Daarom breng ik mensen weer in contact met de natuur. Want de natuur heeft een grote, helende kracht.” (www.rootsinnature.nl)

Evan tijdens een van zijn survivaltochten, slapen doet hij in tent tussen de keien
Foto: Roots in Nature

Wat is de meest duurzame stap die je hebt gezet?

“Ik eet bijna geheel veganistisch, ik koop voornamelijk tweedehands producten en koop over het algemeen niet veel. Ik vind goedkoop net zo fijn als duurzaam, en ik wil geen bedrijven sponsoren die het milieu en de mens schade aanbrengen. Ik kies voor  veganistisch eten, omdat ik geloof dat het gezonder is. En daarnaast wil ik de bio-industrie niet ondersteunen.”

Wat is je ‘groene zonde’?

“Enkele survivaltochten zijn in het buitenland en dan reis ik met het vliegtuig. Dit compenseer ik wel met het planten van bomen.”

Waarover maak je je zorgen?

“Ik probeer me geen zorgen te maken. Dat schiet namelijk niks op. Ik vind het wel erg dat de manier waarop wij leven, negatieve gevolgen heeft voor de aarde. Vooral omdat het niet nodig is. Ik geloof dat de planeet sterk is en het wel overleeft. Er zijn echter planten en diersoorten die verdwijnen en dat is heel erg jammer.”

Evan onderweg tijdens een van zijn survivaltochten
foto: Roots in Nature

Wat zie met grote sprongen vooruit gaan?

“Er komen steeds meer biologische, vegetarische en veganistische producten op de markt. We worden met z’n allen gelukkig steeds bewuster.”

Wie of wat is jouw groene inspiratiebron

“De natuur.”

Ben je positief of negatief over de toekomst?

“Positief.”

Welke boodschap zou jij de wereld in willen sturen?

“Laten we meer liefde voor de mens, de dieren en de planten hebben. Samen kunnen we de wereld veranderen en kunnen we het leven nog zoveel mooier maken dan we nu al doen.”

Lees ook: