Holy Bites: een gezond tussendoortje

Wat een verrassing! Afgelopen week ontving ik een doos vol Holy Bites, het nieuwe tussendoortje van I am Bart’s. Nee, dit is geen gesponsord verhaal. Ik heb hier juist voor betaald! Toen Bart Veldkamp (weet je nog, die schaatser die in 1992 op de Olympische Spelen in Albertville goud won op de 10.000 meter) een aantal jaar geleden een crowdfundingsactie startte om een voedzaam en gezond tussendoortje op de markt te brengen, was ik direct enthousiast. En ik besloot te investeren. 

snack gezond tussendoortje

Waarom? Omdat ik behoefte had aan een lekker gezond tussendoortje. Iets zonder toegevoegde suikers en andere rotzooi. Iets biologisch. Inmiddels liggen er meer repen in de supermarkt die hier in meer of mindere mate aan voldoen, maar destijds kon ik ze nog niet vinden. 

Ik mocht voorproeven

Bart nam iedereen die hem hielp bij de financiering mee op zijn reis. Zo kon je ook in het testpanel komen. Hoe leuk was dat! Hoewel… bij de eerste smaaktests die ik ontving was ik nog niet overtuigd. Het is blijkbaar niet makkelijk om de juiste mix te vinden zonder toevoeging van suiker. Want suiker (of honing of welke zoetstof dan ook) is uit den boze bij deze Holy Bites. De ingrediënten zelf moeten de smaak geven. 

Maar wat hebben ze er uiteindelijk iets lekkers van weten te maken. Subtiel, mooi in balans. En een lekker mondgevoel. Het zijn kleine balletjes, net bonbons. Wanneer ik bezoek heb, presenteer ik een paar op een schoteltje bij de thee. Of ik ze zelf gemaakt heb, is dan de vraag. Ik wou dat ik ‘ja’ kon zeggen.

snack

Glutenvrij, lactosevrij, vegan en zonder noten

Holy Bites heten ze. Ze zijn er in de smaak Espresso Cocoa (de pure smaak van koffie en cacao) en de Winter Edition met de smaak van gedroogd fruit en wortel. De bites zijn glutenvrij, lactosevrij, bevatten geen noten en er is geen suiker aan toegevoegd. De ingrediënten zijn van biologische oorsprong: Fruit, groente, zaden, vetten en vezels. De Espresso Cocoa bevat koffiebonen, cacaonibs, vijgen, rozijnen en rodebieten. 

De Holy Bites zijn sinds eind vorig jaar op de markt is. Ik hoop dat de bites van I’m Bart’s de wereld zullen veroveren, want ik ben stiekem ook wel een beetje trots op. 

Lees verder: